Shqiptarët kanë treguar dhe njëherë se kur bëhen bashkë ia dalin.

Për 9 ditë ata kanë arritur të mbledhin në kohë rekord 600 mijë eurot që duheshin për kurímin jashtë vendit të të riut Klevis Gjeluci.

Miqtë e tij ndërmorën inicíativën për të mbledhur fonde nga të gjithë shqiptarët që kishin mundësi, pasi familja nuk e përbàllonte dot koston e opéracíonit.

20 vjeçarit i nevojiteshin 600.000 euro t’u kuruara në Itali, atje ku njoftohet se Klevisi është nisur me autoambùlancë specíale dy ditë më parë.

Djali nga Shkodra do të shtròhet në spitalin “Gemelli” të Romës, një nga më të mirët jo vetëm në Itali por edhe në Europë e botë.

Mëngjesin e kësaj të shtune, siç shihet dhe në foto, 13 mijë e 700 shqiptarë, individë dhe biznese, kanë mbledhur plot 601,492 euro.

Klevis Gjeluci ka rénë në kòma prej datës 27 shtator, si pàsojë e një aksídenti të réndë rrugor ndodhur në qytetin e Shkodrës.

Familja e çoi në dy prej spítaleve më të mira në Shqipëri, por operacíoni i ndërlíkuar nuk mund të bëhej dhe 20 vjeçari duhet të dërgohej jashtë vendit.

Falë kontributit të mijëra shqiptarëve anë e mbanë botës, të cilët kanë dërguar para edhe fizikisht përmes personave të caktuar në shtëpinë e tij, béteja e fundit i takon Klevisit, që urojmë të dalë me sukses nga operacioni për t’u rikthyer shëndoshë e mirë në atdhe, pranë familjes dhe miqve.

23 ditë në koma! Shpresë për djaloshin shkodran, niset drejt Italisë

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!