Ish-konkurrentja e “Për’puthen 1”, Ina Kollçaku , zbùloi një vit më parë se i është néshtruar një ndërhyrjeje kírurgjíkale pasi një gjòksin e djathtë iu konstatua një masë tùmoriale.

Asokohe, ajo iu bëri thirrje të gjitha vajzave dhe grave që të bëjnë kontrolle pasi është shumë e réndésishme që ta kapësh në kohë.

“Nuk jam në spítal kam dalë nga spítali. Një masë tùmoriale në gjírin e djathtë e cila duhej të híqej patjetër, nuk kishte mënyrë tjetër. Operacíoni ishte urgjént, prandaj për këtë arsye javën që kaloi ju ishin në trànsmetim unë isha një operacíon. E përjetova shumë mirë, ndërkohë mjékët të cilët ishin të dy shqiptarë kanë qenë të mrekullueshëm. Tani jam shumë mirë dhe mezi po pres të rifilloj jetën. Nuk ka të bëjë mosha fare, dhe një nga arsyet që unë doja ta bëja publike ishte se doja të postoja disa video si të bëhen kontrollet nga vajzat dhe gratë dhe ti drejtohen kírurgëve për të tilla ndërhyrje. Ose nëse kapen në kohë, ose më të vogla se imja, se unë e kisha 3 cm mund të trajtohen edhe me ílaçe. Kjo ishte një nga arsyet që unë kisha dhe doja ta ndàja eksperíencën. Tre ditë pas ciklit ménstrual vajzat të kontrollojnë gjòksin. Nëqoftëse ndjejnë forma apo masa të shkojnë të bëjnë kontroll. Ose njëherë në gjashtë muaj të shkojnë të bëjnë kontroll që të parandalojnë në kohë”, tha Ina.

Ndërkohë së fundmi ish-konkurréntja e “Për’Puthen”, ishte e ftuar në emisionin “Ftesë në 5”. Në kuadër të muajit të sensibilizimit për kàncerin e gjirit, ish-konkurrentja e “Për’puthen”, ka rréfyer detaje të tjera për bétejën e saj me kàncérin e gjírit. Ina ka folur lídhur me eksperiencën e saj kundër sëmùndjes së réndë, duke thënë se tashmë çdo gjë ka kaluar, por vijon të bëjë kontrolle të shpeshta për çështje sigurie. Ajo tregoi se pas shqétësimeve që kishte vënë re, ishte drejtuar tek një mjék, i cili e kishte díagnostífíkuar me kàncer gjíri.

Ina u shpreh se nuk pati ànkth, por e vetmja fríkë që ka pasur i përket procesit të ushqyerjes me gji për fëmijët në të ardhmen.

“Pas vizitës më thonë që ishte një tùmor rreth 3.5 cm dhe që duhet të híqej menjëherë, sepse ishte shumë i madh dhe kishte krijuar vendin e vet në gjòks. Ajo që më trémbte më shumë mua ishte fakti nëse unë do mund t’i jepja gji fëmijës tim, sepse në momentin e parë nuk e dija. Unë kam pasur tumòr mashkullor dhe për fat të mirë arrita ta kapja në kohë. Por përjetimi im ishte i çuditshëm. Pasi e konstatova nisa direkt anàlizat që të futesha në operacíon. E vetmja frikë që kisha ishte nëse do t’i jepja gji fëmijës tim. Unë duhet të bëj kontrolle. I kam pasur më të shpeshta, tashmë i kam më të rralla”, tha ajo.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!