Endri Prifti, këngëtari i njohur korçar ka denòncuar në emisionin investigativ “Stop” gràbítjen e shtëpisë nga ana e ish-bashkëshortes, me ndihmën e ínstítucíoneve.

Endri Prifti: Padréjtësisë, unë do ia gjej drejtësinë deri në fund dhe prandaj iu drejtova tek emisioni juaj që godét padrejtësitë. Kisha një martesë, në 2007-ën, u martova për herë të dytë dhe blemë një shtëpi të cilën e vendosa në emër të gruas dhe pas 1 viti- 2 vitesh bëmë dívorcín. Në gjýqin e dívorcít të zgjidhjes së martesës, ne ramë dakord që ish-bashkëshortja të merrte të gjitha orenditë e shtëpisë dhe unë do të vazhdoja të paguaja krédinë për 12 vjet që kishin mbetur, a 11 sa ishin… Nga 500-600 euro çdo muaj, të cilën unë e vazhdova dhe e kreva për 11 vjet. Vitin e fundit me një manípulím, ish-bashkëshortja pàgoi kesh diferencën që kishte mbetur.

Gazetari: Sa?
Endri Prifti: Rreth 13 mijë-14 mijë euro.

Endri Prifti: Si më vodhi gruaja 75 mijë euro - Lifestyle

Gazetari: Që ju kishit paguar pjesën më të madhe… Sa?

Endri Prifti: 75 mijë euro. Çdo muaj, me emrin tim, me firmën time të gjitha këto.

Gazetari: Shtëpia kur është blerë ka qenë në emrin e bashkëshortes tuaj dhe kush kanë qenë garantues të kësaj kredie?

Endri Prifti: Në emër të bashkëshortes dhe të prindërve të saj.

Endri Prifti: Ndarja ime e tretë para 1 viti e gjysmë, do gjej dashurinë e vërtetë – Balkanweb.com – News24

Gazetari: Ndërkohë që ju keni qenë të martuar kur është marrë kjo shtëpi me kredi?

Endri Prifti: Po, kemi qenë të martuar. Kur vija të paguaja në bankë se ka paguar dhe im vëlla, Stefi shumë për 2 vjet këste. Mbi 11 mijë euro ka paguar Stefi, i thoshim asaj drejtoreshës së bankës: Moj, se këto para mos na ikin në ndonjë vend tjetër. “Nuk ka shanse që t’i marrë njeri tjetër kur ti firmos vetë dhe derdh vetë”. Për të drejtën nuk kam tùrp fare që të gjithë që shikoni këtu, unë dua që të shpàllet e vërteta, nuk më vjen fare réndë sepse ndryshe do të thonë se ky është budalla po të mos thuash të vërtetën, shkruan TvKlan.

Në Gjýkatën e Korçës, “Stop” ka mësuar se çifti Endri Prifti dhe Anjeza Kolevica u ndanë në vitin 2010, ndërsa në vitin 2017 ish-bashkëshortët ishin në proces gjyqësor për përpjesëtimin e pasurisë.

Në vitin 2019, gjyqtari Besnik Shehu nxòri një vendim që apartamenti i çiftit që ishte në pròces përpjesëtimi duhet të bllòkohej në Kadastrën e Korçës dhe të mos tjetërsohej derisa të përfundonte procesi.

Vendimi i gjýqtarit Besnik Shehut nuk u zbatua nga Kadastra e Korçës me pretendimin se nuk i kishte mbërritur shkresa, në një kohë që gjýkata konfirmon të kundërtën.

Lind pyetja se ku ka shkuar ky vendim dhe pse kjo pronë u tjetërsua nga ish-bashkëshortja e Endri Priftit.

Pagova 75 mijë euro me këste kredinë ', Endri Prifti denoncon në emisionin investigativ ish- gruan: Më grabiti shtëpinë - Shqiptarja

Për pàsojë apartamenti, që ishte në emër të ish-gruas, u shit prej saj 2 herë brenda 1 muaji.

Endri Prifti: E shitën padrejtësisht, unë dhe e kisha bllòkuar shtëpinë. E shitën dy herë brenda një muaji vetëm për të manípuluar çéshtjen.

Gazetari: Si e shitën kur ka qenë e bllòkuar në hipotekë kjo shtëpi?

Ish-bashkëshortja i grabiti shtëpinë, Endri Prifti kërkon drejtësi! – Revista Bordo

Endri Prifti: Për 1 muaj mund të shitet, mund ta blej unë një shtëpi dhe ta shes dhe për 1 muaj nuk ka asnjë përfitim dhe kuptohet se pse është bërë, vetëm për të manípuluar…

Gazetari: Ti a ke dijeni se kujt i është shitur kjo shtëpi, ndoshta i njeh personat e tjerë?

Endri Prifti: Për herë të parë iu shit një shoqes më të ngushtë të ish kësaj, është bërë kot sa të shpëtonin, fíktíve, sa të híqnin shtëpinë qafe. Shoqes më të ngushtë të ish-it tim, këtë e vërteton kush të dojë dhe pastaj pas 1 muaji ia shitën dikujt tjetër, pra shpëtuan nga procesi gjýqësor me këtë.

44 vjeç beqar, Endri Prifti: Nuk më ka rrahur zemra për asnjë femër

Gazetari: Brenda 1 muaji u shit 2 herë shtëpia, u tjetërsua pronësia?

Endri Prifti: U shit 2 herë dhe ja dokumentat dhe që ta sqaroj. Unë në një seancë gjýqësore që ishte përbàllë dhe ish-bashkëshortja dhe ëma e saj dhe gjyqtari Arben Lera, ngaqë nuk doja që të vija më në gjýq, më kishte ardhur në majë të hundës të merresha me drejtësinë time dhe të shikoja avokatin e saj që vetëm génjente, më iku truri dhe ju thashë: Dëgjoni, unë do të héq dorë nga ky gjýq, vetëm të ia fal, u konsultova dhe me djalin e madh, Simonin, i thashë: Babi të ia falim vëllait të vogël këtë shtëpinë se do të bëjmë shtëpia të tjera ne?! Mirë më tha dhe djali i madh. Dhe i thashë në gjýq, djali ishte 14-15 vjeç. Iu thashë: Dua ta shkruash që shtëpinë të ia fal djalit, në emër të djalit dhe për 3 vjet, kur ai të bëhet 18 vjeç le të bëjë çfarë të dojë. Djalin e ka në kujdestari e ëma dhe iu thashë, po jua fal, nuk dua të merrem fare me këtë proces gjýqësor. Vetëm ta vë në emër të djalit. Për 3 vjet, për këtë keni dëshmitar gjýqtarin.

Gazetari: Dhe nuk pranuan?

Endri Prifti: Nuk pranuan, e lanë në gjýq kështu që do ta mendojmë dhe kur i morëm në telefon që ta firmosim në emër të djalit, nuk u përgjigjën më dhe nuk e ngritën më telefonin.

The ex-wife robs the house, explodes the singer Endri Prifti

Gazetari: Ka pasur plan tjetër?

Endri Prifti: Ka pasur plan tjetër, të merrnin vetëm para dhe t’i shpenzonin për kot. Unë ia fala djalit publik i dashur dhe nuk pranuan. Tani, ta lë unë drejtësinë të më vjédhi gjithandej?! Janë dhe shumë lekë, por pse t’i príshin ata që nuk duhet t’i príshin?! Ndërkohë që duhej t’i kishte djali im, pasuria e tij. Tani të gjýkojë publiku se kush ka të drejtë.

Avokati Arben Llangozi në rolin e ekspertit shpjegon se jemi përpara 2 veprave pénale që réndojnë mbi zyrtarët e Kadastrës së Korçës dhe ish-gruas së Endrit Priftit, Anjeza Kolevicës.

VOAL

Arben Llangozi: Gjýkata, me të drejtë pretendon që kemi të bëjmë me një pasuri që është krijuar në regjím artitsor dhe kjo pasuri duhet që të pjestohet, por ajo që është futur në ngérç aktualisht është se kjo pasuri nuk ekziston më në emrin e palës së paditur, por është tjetërsuar në emrat e personave të tjerë dhe ky tjetërsim nuk shkél vetëm kodin e procedurës cívíle, por kemi të bëjmë dhe me një seri shkéljesh të kodit pénal . Në rastin konkret, kemi të bëjmë me shkéljen e kodit pénal të parashikuar nga néni 320 i kodit pénal që ka të bëjë me pengimin e ekzékutimit të vendimit të gjýkatës që rasti konkret është sigurim padíe, por njëkohësisht kemi të bëjmë edhe me fàlsifíkim të dokumentave të një kontrate të tjetërsimi shitje nga pala e padítur në rastin konkret, i ka kaluar një personi të tretë. Unë mendoj se kemi të bëjmë me vepra pénale se pala duhet t’i drejtohet orgànit të akùzës sepse kemi të bëjmë me 2 vepra pénale, neni 186 i kodit pénal përcakton qartë se kur bëhen dokumenta fíktíve, palët mbajnë përgjegjësi lígjore sipas kodit pénal dhe kemi dhe nenin 320 të kodit pénal që ka të bëjë me ekzékutímet e vendímeve të gjýkatave. Pra, personi i padítur, ka kryer vepër pénale dhe duhet të mbajë përgjegjësi pénale.

Endri Prifti: Çfarë të them unë?! “Stop-i” do ta zgjidhë këtë punë dhe prandaj është “Stop”.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!