Divorci është një fenomen që po përhapet ndjeshëm gjatë viteve të fundit në Shqipëri, më së shumti shkàk bëhen problemet sociale dhe ekonomike, por ke edhe raste nga më të ndryshmet.

Krahas pròblemeve që sjell kjo mes çifteve, divòrci shkàkton edhe pròbleme të tjera sociale, megjithatë disa situata janë jo pak komike.

Një ngjàrje e tillë ka ndodhur së fundmi edhe në rrethin e Elbasanit, ku një i ri duke mos mundur të kthejë mbrapsht bashkëshorten, ka vendosur që të paktën të rikuperojë një pjesë të shpenzimeve të dasmës.

Çifti elbasanlli ndahet dy muaj pas dasmës, i riu i kthen kameramanit  kasetën: Paratë se gruaja më la! - Albeu.com

Çifti ishte martuar në nëntor, por nuk zgjati shumë dhe ata ndahen në janar.

Pas ndarjes, i dhëndri ka menduar se ku mund të rikthéjë një pjesë të parave.

Shpénzimet e ushqimit nuk i rikthente dot kështu që mendoi që të rimerrte mbrapsht paratë që i kishte dhënë kameramanit që kishte filmuar dasmën dhe kishte bërë setin e fotografive.

Vallja e shoqeris së Dhëndërrit - Dasma me e bukur ShqipetareHD - YouTube

Pas ndàrjes dhëndri nga një fshat pranë Elbasanit është paraqítur në studion e dasmave me kasetën në dorë duke i thënë se kishte ardhur t’ia kthente.

Në kémbim, ai kërkonte kthimin e parave pasi sipas tij martesa kishte déshtùar.

Përbàllë kësaj kërkese të pazàkontë, kameramani nuk ka ditur se çfarë përgjigje t’i japë në fillim, por sigurisht që paratë nuk mùnd t’ia kthente mbrapsht pasi puna ishte bërë dhe nuk mbante përgjegjësi për raportet e çiftit me njeri-tjetrin.Dasma tradicionale shqiptare dhe evolucioni i saj - Albinfo

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!