Punimet në një godinë të marrë me qera për ta kthýer në një studio muzikore i kanë kushtuar muzikantit Boiken Lako më shtrenjte se sa e kishte menduar…

Gjýqtari i Gjýkatës së Tiranës, Besnik Hoxha e ka dénuar me 3 vjet bùrgim për kryerjen e veprës pénale të “Ndërtimit të paligjshëm“ për qëllime fitimi.

Në fund, me aplikim të gjýkimit të shkurtuar dhe të pezùllimit të dénimit, këngëtari është dénuar me 3 vite shërbim prove.

Bojken Lako: Radio nuk është vjetruar | Presheva.com

Po ashtu, ka marrë një gjòbë prej 500 mijë lekësh (të vjetra) nga IKMT.

Telefonata                 

Zanafilla e stërmullarit të pròblemeve me lígjin për 47-vjeçarin, nisi më 16 shkurt 2021. Siç shpjegohet në vendimin e gjýkatës dhënë më 8 Shkurt të këtij viti:

Në Komísaríatin e Polícisë Nr.2 është njoftuar me telefon nga një qytetar, se në rrugën “Shefqet Musaraj”, tek një ndërtesë 2-katëshe të pabanueshme, po kryheshin punime ndërtimore pa leje.

Ndërtoi pa leje/ Dënohet këngëtari Bojken Lako - Opinion.al

Pas njoftimit, është shkuar në vendin e ngjàrjes dhe gjatë këqyrjes është konstatuar se kjo godinë ishte në bllokun e ish-magazinave tek ish-NISHARAK.

Boiken Lako ka deklaruar se punimet po kryheshin për llogari të tij në godinë, të cilën e ka marrë me qera duke dashur ta sistemojë me qëllim ta kthente në një studio muzikore.

Ka shkuar tek Njësia Administrative Nr.7 dhe ka aplikuar më 21 Janar 2021. Pasi ka dalë leja, ka kontaktuar me një mikun e tij për të ndjékur punimet pasi ai vetë ishte i zénë.

Dënohet me 3 vite burg Bojken Lako - Albeu.com

Leja e gabuar

Por sipas IKMT-së, leja e marrë nuk parashikonte punimet që po kryheshin.

Sipas shkresës nga IMT-ja Bashkia Tiranë, thuhet në vendimin e gjýkatës, inspektorët kanë konstatuar se po bëheshin punime pa dokumentacion në objekt, që konsiston në hapjen e katër dritareve në njërën faqe të objektit, me përmasa 75x140cm dhe 120x140cm, në katin e dytë të ndërtesës.

Ndaj Lakos është mbajtur process-vérbal i konstatimit të kundravàjtjes më 17 Shkurt 2021, ndërsa më 26 Shkurt është dénuar me 50 000 lekë gjòbë.

Drejtësi shqiptare: Bojken Lako dënohet me 3 vite burg, se po rregullonte 4  dritare - Lifestyle

Në deklarimet e tij, Boiken Lako është shprehur se me “lejen” me të cilën ishte pajisur ka menduar që mund të bënte ndërhyrje, duke hapur edhe dritaret në katin e dytë dhe të mos kishte pròblem.

Por, shpjegohet më tej në vendimin e gjýkatës, shkresa e Njësisë Administrative Nr.7 është bërë nga pronari dhe jo nga Boiken Lako dhe saktësisht është kërkuar që në objekt të kryhen “suvatime të pjesshme, lyerje si dhe riparime elektrike dhe hidraulike” si dhe përmendet se ndërhyrjet e bëra jashtë kësaj kërkese dhe rregullores së Zhvillimit të Territorit e ngàrkon subjektin me përgjegjësi lígjore.

Vdes babai i këngëtarit Bojken Lako! - Privé - Faqja Zyrtare

“Në rastin konkret rezulton se shtetasi Boiken Lako ka kryer punime që kategorizohen si punime që kërkohet pajisja me leje ndërtimi sipas nénit 11 të VKM-së 408 ‘Për Miratimin e Rregullores së Zhvillimit të Territorit’.

Punimet e kryera nga shtetasi Boiken Lako konsistojnë në krijimin e një strukture të re, duke ndërtuar mure, hapur dritare, kasat e dyerve dhe instalimet elektrike. Shtetasi Boiken Lako nuk ka aplikuar për leje ndërtimi, por thjesht është mbéshtetur tek një kërkesë e Njësisë Administrative Nr.7.

Siç rezulton nga deklarimet e shtetasit Boiken Lako, proces-vérbali për këqyrjen e vendit të ngjàrjes dhe tabela fotografike, punimet e kryera nuk janë punime të brendshme, por është ngritur një ndërtim i ri tërësisht e ndryshme nga ajo e mëparshme”, sqaron Gjýkata.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!