Ka ndérruar jetë në moshën 79-vjeçare, aktori i njohur shqiptar Anastas Kristofori.

Artisti i merituar i bë i njohur dhe i dashur për publikun me rolin e tij íkoník të drejtorit në ‘’Pallati 176’’.

Ishte viti 1998 që kur Anastas Kristofori u shfaq për herë të fundit me një projekt artistik në televizionet e shqiptarëve.

Vdiq aktori shqiptar Anastas Kristofori

“Besa e kuqe”, “Vendimi”, apo “Misioni përtej detit” janë disa nga rolet e tij në kinematografi, ndërsa numëron dhjetëra karaktere të tjera në skénën teatrale.

U bë i njohur me dràmën “Arturo Ui”, por u duartrokit për herë të fundit nga spektatori i Teatrit në vitin 2014, në shfaqjen “Liri në Bremen”.

Artisti i merituar ka zgjedhur që të përcillet në Vuno, fshatin ku edhe lindi. Lamtumira e fundit do t’i jepet nesër.Ndërron jetë Anastas Kristofori - Euronews Albania

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!