Arjan Konomi, miku i ngùshtë i së ndjérës Hueyda ishte sot i ftuar te pasdite TVKlan në emisionin ‘Rudina’.

Ai rrëfeu me lot në sy për shoqen e tij, duke treguar detaje nga miqësia e tij me të si edhe për momentet e vështíra që ajo kaloi.

Arjani tha se ajo ishte përherë optimiste dhe se nuk ka dashur t’i tregonte atij për sëmùndjen e saj, madje ai e ka marrë vesh nëpërmjet një mikeshe tjetër, pasi Huyeda i thoshte gjithmonë mos i trego Arjanit.

Më mbeti peng. Nuk më thoshte që ishin përhapur metastazat”, Arjan Konomi  tregon si Hueyda e refuzonte lamtumirën: Ka lënë një testament, do i  publikojmë rrëfimet e saj të fundit

Arjan Konomi: Hueyda shkoi një vit e gjysmë duke bërë kura, që nga kímíot që i ka bërë para një viti e u duk sikur u bë mirë. Rifilloi përsëri…Me mua dhe me një mikeshën tjetër të saj fliste, edhe neve nuk na tregonte si ishte gjéndja e saj shëndetësore. Gjithmonë kishte optimizëm, merrte pjesë në biseda, qeshte se në fund të fundit harrojmë ndonjëherë dhe hídhemi te pròblemi jonë. E pyesja për gjërat e mia, i tregoja për gjërat e mia, por për veten e saj thoshte jam mirë shkoj bëj kímío, e tregonte me aq pozitivitet, nuk di çfarë fjale të gjej…nuk donte të trànsmétonte as pikëllim, as të të bënte të ndiheshe kéq. Këto dy muajt e fundit këmbëngùla që të shkoja. Më mbeti péng që nuk shkova. Nuk donte që t’i shkoja, më thoshte “jam në spítal nuk lejohet prej koronës, lejohet vetëm bashkëshorti vetëm gjysmë ore në ditë”. Pastaj doli nga spítali një periudhë kohe, i thashë” do vij do rri disa orë”. Nuk donte që unë ta shikoja si ishte gjendja e saj tamam, megjithëse unë e kisha kuptuar dhe e kisha dýshuar, por vazhdoja bëja atë lojë për mos t’i dhënë të kuptonte.

Arjani ndàu me Rudinën edhe planin e tij për të botuar shkrimet e Hueyda-s.

Arjan Konomi: Dua të them diçka që po e them këtu për herë të parë dhe e préka në fillim të emisionit. Hueyda ka shkruar shumë gjatë kësaj kohe. Thierry i ka ato dhe do shkoj t’i shohim bashkë, mbase do të arrijmë t’i publikojmë. Ka mbajtur shumë shënime, ka treguar, ka rréfyer. Nuk ka treguar gjatë kohës që ishte sëmùrë sepse nuk donte dhémbshurinë e njerëzve, ama ka lénë një téstament që më tepër do të jetë një mesazh për femrat, për gratë, për jetën, për kujdésin që duhet të kemi ndaj shëndetit dhe sidomos ndaj tùmorit të gjirit. Folëm pak me Thierry, por nuk ishte momenti.

Arjani tregoi se Huyeda kishte tùmor në gji dhe se Gabrieli tashmë po rri me Thierry-n, babain e tij adoptiv.

 

 

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!