Komiteti Teknik i Ekspertëve ka vendosur të mos i ndryshojë masat kundër Covid-19.

Në një konferencë për mediat, zv. ministra e Shëndetësisë, Mira Rakacolli, deklaroi se do të vijojnë të mbeten në fuqi masat që janë, ndërsa iu bëri thirrje qytetarëve që t’i zbàtojnë.

“Numri i të infektuarve është ndjeshëm i shtuar dhe shkaku është prania e variantit Delta.

Numri i të infektuarve të pavàksínuarve është 32 herë më i lartë se i të vàksínuarve. Ata që janë me forma të rënda të shtruara në spítale shumica janë të pavaksinuar.

Në krahasim me vitin e kaluar, numri i të shtrùarve në spítale është ndjeshëm më i ulët.

Një vit më parë kemi pasur të mbùshur plot Covid-1 dhe mbi gjysmën e kapacitet të mbùshur te Covid-2.

Maturantët kthehen në klasa, Komiteti Teknik i Ekspertëve: Masat e tjera  mbeten të njëjta - Ministria e Shëndetësisë

Pròblem është zbàtimi i màsave, që kemi në fuqi. Situata mund të kontrollohet, duke mbajtur të njëjtin nivel masash, por duke i zbatuar.

Detyrimi i mbàjtjes së màskës në ambientet e mbyllura dhe ku ka grùmbullime njerëzish, sidomos në aeroporte.

Grumbullimet në ambientet e jashtme do vazhdojnë të jenë të lejuara deri në 50 persona.

Situata pandemike, Komiteti Teknik i Ekspertëve rishikon masat - Abc News

Ora polícore do vazhdojë të mbetet në fuqi 00:00-06:00 dhe muzika deri në 23:00. Vijojnë të lejohen aktivitetet sportive, teatro, me kapacitete të reduktuara deri në 30%.

Ne mendojmë se nëse këto protokolle zbàtohen me rigorozitet dhe nëse vazhdojmë të vaksínòhemi, situata mbahet nën kontroll.

Vàksínimi dhe zbàtimi i masave janë të vetmet mënyra që ne mundet të kontrollojmë ínfeksíonin dhe të mos përballemi me valë të tjera”, tha zv. ministrja Rakacolli.

komiteti teknik i eksperteve

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!