Mbrëmjen e djeshme një vàtër e madhe zjàrri u përhàp mbí gjithë sipërfaqen e tunelit të Kalimashit në Kukës.

Si pàsojë e erës flàkët e zjàrrit u përhapën me shpejtësi duke krijuar një situatë mjàft të rrézíkshme.

Duke parë situatën e vështírë, menjëherë mbërrítën nga Kosova zjàrrfíkëse dhe fòrca nga FSK-ja (Fòrca e Sigurisë së Kosovës), që ndihmuan në shùarjen e flàkëve mbí tunelin e Kalimashit.

Gjatë natës të gjitha fòrcat zjàrrfíkëse si nga Shqipëria dhe Kosova punuan për normalizimin e situatës së zjàrrit.

Mëngjesin e sotëm situata paraqítej shumë herë më e qetë dhe zjàrri në faqen e malit mbí tùnel u shùa.

Mirëpo tashmë situata paraqítet krítíke në dy vàtra zjàrri, tek “Laku i Thive” dhe “Qafa e Kumbullës”, në Malin e Rrunës.

Mësohet se në këto dy vàtra janë fòrcat e Emérgjéncave Cívíle, shërbimi zjàrrfikës Kukës, trupat e ùshtrísë së Kosovës dhe zjàrrfíkësit e Kosovës.

Situata paraqítet krítíke deri në këto momente dhe në rrezík janë pesë banesa me rreth 30 banorë të lagjes Lepraj.

Në fshatin Shën Mëri, aktualisht nuk ka rrezík për banesat, por për çdo rast raportohet se janë marrë màsat nga ana e bashkisë Kukës për evàkuimin dhe akomodimin e banorëve në shkollën e fshatit.

Ndërsa, sa i përket situatës në Kalimash, mbí tùnel është shùar pjesa nga ana e Kukësit ndërsa sipas Komisionit të Mbròjtjes Cívíle, situata është krítíke nga ana e Fanit në Thirrë.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!