Ka ndërruar jetë në moshën 81-vjeçare artisti i njohur Sherf Merdani.

Mësohet se artisti ka ndërruar jetë nga një sëmùndje e réndë. Këngëtari Sherif Merdani ka qenë i dénuar politik për disa vite.

Pas Festivalit të 11-të ai dhe disa kolegë të tij, përfùnduan në bùrg. Artisti i merituar Sherif Merdani bëri 16 vite bùrg.

SHERIF MERDANI - Zëri i nënës, 100 VJET MUZIKE - YouTube

Kush është Sherif Merdani, jeta dhe veprimtaria e tij:

Sherif Merdani është këngëtar i njohur. Sherif Merdani është këngëtar i përndjékur dhe diplomat shqiptar nga Shqipëria.

Njihet si këngëtar i madh shqiptar i muzikës së lehtë shqipe. Ka kënduar sidomos këngë të kompozuara nga Kastriot Gjini.Sherif Merdani, diplomati i burgosur i muzikës - Berati.TV

Pas Festivalit të 11-të, si edhe disa kolegë të tij, u përndòq nga diktatura e Enver Hoxhës dhe bëri 16 vjet bùrgim. Në vitet ’90 ka punuar edhe si diplomat në ambasadën shqiptare në Romë.

Në Dhjetor 1970, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 9-të në RTSH me këngën “Mes Jush”.

Në Dhjetor 1970, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 9-të në RTSH me këngën “Te Pres Ne Tetor”.

Sherif Merdani: U arrestova sepse Enver Hoxha tha “Këtij i del emri 8 herë  në radio, mua 1 herë” - Gazeta Shqiptare Online

Në Dhjetor 1971, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 10-të në RTSH me këngën “Kenga E Nenes”.

Në Dhjetor 1971, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 10-të në RTSH me këngën “Vite Pa Harrim”.

Në Dhjetor 1971, Justina Aliaj & Sherif Merdani marrin pjesë në Festivali i 10-të në RTSH me këngën “Ne Mbremjen E Vallezimit (Ne Te Dy)”.

Në Dhjetor 1972, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën “Vajza E Qelqte”.

Sheriff Merdani reveals the secrets of Sanremo: Alketa Weysiu tears me over

Në Dhjetor 1972, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën “Rruga E Dibres”.

Në Dhjetor 1972, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën “Duart E Tua”.

Në Dhjetor 1995, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 34-të në RTSH me këngën “Simfonia E Nenes”.

Në Dhjetor 1997, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 36-të në RTSH me këngën “Bisedoj Me Dashurine”.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!