Gjýkata Themelore e Prishtinës ka caktuar masën e sigurisë 40 ditë parabùrgim për Fjolla Morinën me dyshímin për trafíkím me àrmë dhe arràtisje nga vendi i paraburgimit.

Masa e parabùrgimit do llogaritet prej momentit kur Morina është arréstùuar.

Këtë vendim e mori ditën e sotme gjýqtari i procédurës paraprake Agim Kuçi, në prezencën e prokurores Javorka Prilincevic, të pandehurës Fjolla Morina dhe avokatëve të saj, Fehmije Gashi-Bytyqi dhe Fanol Krasniqi.E dënuar me 6 vite burg për trafik armësh, arrestohet në një lokal në Prishtinë Fjolla Morina, e kërkonte dhe Interpoli (DETAJET) – Dosja AL

Fjolla Morina u arréstua dy ditë më parë në dyqanin e saj në Prishtinë, pasi ishte shpàllur në kërkim ndërkombëtar më 21 prill 2021, një muaj pasi gjykata e Kukësit e dénoi me 6 vite bùrgim për “tràfik të àrmëve dhe munícíonít”.

Kjo vjen si pàsojë e arréstímít të saj vitin e kaluar në pikën kufítare Kosovë-Shqipëri, ku ajo u kàp me dy àrmë në makinë, teksa shoqërohej edhe nga bashkëshorti i saj, Fisnik Syla e një person i tretë.E fundit/ Arrestohet në Prishtinë Fjolla Morina

Ndërkohë avokati i saj, Fanol Krasniqi, e përshkroi arréstímin e Fjollës para 2 ditëve si ç’njérëzor.

“Fjolla Morina është arréstuar në mënyrën më çnjerëzore të mundshme, pasi që te njëjtës i dihet adresa e banimit, madje e njëjta ka edhe nënshtetësi. Fjolla Morina nuk është thirre paraprakisht që të intervistohet apo ti tregohet arsyeja e arréstimit. Ajo është arréstu para të gjithë lagjes.Ajo nuk pranoi asnjë urdhéresë. Vetëm vérbal “Kemi urdhëresë prej shtetit të Shqipërisë se është kërku ekstràdimi për veprën të cilën je shpàll fàjtor”.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!