Ana Kauri e ftuar në “N’fermë” në rubrikën e Ervin Kuritit dhe Marjana Kondit na tregon sesi bashkëpunon me fshatin nëpërmjet agroturizmit.

Ana dhe aventurat e saj fillojnë tani, menjëherë ajo shkon në një serë të madhe të fshatit Daias në Tiranë, “Nano Bio Food”.

Detyra e saj është të mbledhë sallatë të freskët dh eta përzgjedhë vetë më të shëndetshmen.https://www.photojoiner.net/image/wQwDzXV7

Më një arkë në dorë ajo nis punën dhe sapo futet në serë ajo na befàson me deklaratën e saj.

“Unë nuk jam një fshatare edhe pse në fakt do të doja shumë të isha” mes síkletit se mos diçka e “fríkshme” do i dilte nga bimët e rritura ajo nuk ndàlet së foluri me vete.

Ana po këpùt të gjitha llojet e bimëve që sipas janë sallatë por që në fakt as ajo nuk është e sigurt nëse janë apo jo të tilla.

https://www.photojoiner.net/image/AuDkZqdD

Ajo habít kur shprehet se nuk ka shkuar kurrë më parë në fshat pasi nuk ka asnjë lídhje me fshatin.

Sapo ajo kryen detyrën e mbledhjes së sallatës, hípën mbí zetor, e ndézën vetë dhe pa hezítuar aspak fillon ta ngasë sikur kishte gjithë jetën në atë profesion.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!