Ana Kauri e ftuar në “N’fermë” në rubrikën e Ervin Kuritit dhe Marjana Kondit na tregon sesi bashkëpunon me fshatin nëpërmjet agroturizmit.
Ana dhe aventurat e saj fillojnë tani, menjëherë ajo shkon në një serë të madhe të fshatit Daias në Tiranë, “Nano Bio Food”.
Detyra e saj është të mbledhë sallatë të freskët dh eta përzgjedhë vetë më të shëndetshmen.
Më një arkë në dorë ajo nis punën dhe sapo futet në serë ajo na befàson me deklaratën e saj.
“Unë nuk jam një fshatare edhe pse në fakt do të doja shumë të isha” mes síkletit se mos diçka e “fríkshme” do i dilte nga bimët e rritura ajo nuk ndàlet së foluri me vete.
Ana po këpùt të gjitha llojet e bimëve që sipas janë sallatë por që në fakt as ajo nuk është e sigurt nëse janë apo jo të tilla.
Ajo habít kur shprehet se nuk ka shkuar kurrë më parë në fshat pasi nuk ka asnjë lídhje me fshatin.
Sapo ajo kryen detyrën e mbledhjes së sallatës, hípën mbí zetor, e ndézën vetë dhe pa hezítuar aspak fillon ta ngasë sikur kishte gjithë jetën në atë profesion.