“Shihemi në Gjyq” nga “E Diela Shqiptare” në Tv Klan priti këtë herë dy fqinjë nga qyteti i Beratit, Krenarin dhe Fatbardhin, të cilët kanë gríndje për një rrugë kalimi.

Krenari është personi që ka kërkuar seancën e ndërmjetësimit. Rreth vitit 2006, Fatbardhi është shpërngùlur në vendin ku jeton Krenari dhe ka në pronësi një pasuri të paluajtshme që ia ka blerë ish-vjehrrit të këtij të fundit.

Kjo ndërtesë është kufitare me ndërtesën e zotit Krenar dhe ai pretendon që i ka zënë rrugën e kalimit duke ndërtuar një mur me disa kolona. Ai i është drejtuar Gjýkatës së Shkallës së Parë, ku ia rrézuan padínë, më pas e çoi në Gjýkatën e Apelit ku iu rikthye për rigjýkim dhe e fitoi pjesërisht.Fatbardhi: Unë i kam të gjitha të dokumentuara.Krenari: Ti po t’i kishe ato prona, nuk hapej ajo rrugë.

Fatbardhi: Rruga këtu, zonja Eni, vetëm është príshur 12.3 metër. Eni Çobani: Ajo na intereson, rruga. Pra, për sa metra rrugë pretendon Krenari për kalim?

Fatbardhi: 36-40 metër, kur rruga ja ku është. Krenari: Fatbardhi: Është cituar në vendim “do të príshet muri rrethues i bllokut që është pa leje ndërtimi”. Eni Çobani: Dhe është príshur.Rruga më përket mua se është me disnivel vendi atje.No description available.Fatbardhi: Është príshur. Unë e kam apeluar. Eni Çobani: Krenari lëviz aty apo jo?

Fatbardhi: Në momentin që ky mur është príshur, unë kam qenë në Kroaci me letra, portën që ishte jashtë vendimit donte ta híqte përmbaruesja me fòrcë. Kam lënë punën, kam ardhur sipas thënies së saj që nëse nuk sillja një letër, do të híqnin portën.

Pas apelimit të çështjes së vijës së kalimit dhe fitimit të pjesshëm të saj nga Krenari, dosja ka kaluar në Zyrën e Përmbarimit.

Zyra Përmbarimore ka vendosur të prishë murin e ndërtuar nga Fatbardhi dhe pikërisht këtu nis problemi.

Muri është prishur, por nuk është hequr dera dhe kjo sjell vazhdimin e kònflíktit. Është pikërisht kjo derë e vendosur nga Fatbardhi, në truallin që ai pretendon se është i tiji që nuk e lejon Krenarin të kalojë, prandaj mbetet në dëshirën e tij nëse do ta heqë derën apo jo.No description available.Eni Çobani: “Po s’u hòq dera” thotë Krenari dhe unë këtë dua të diskutoj tani me Krenarin, “unë nuk hyj”. Tani, çfarë mjeti keni ju që e keni provuar që nuk hyni dot? Ke mjet që hyn dhe del? Besoj që ke një mjet. Ka mjet zotëria, Bardhi?

Fatbardhi: Ka një mjet me katër këmbë. Eni Çobani: Çfarë ka? Fatbardhi: Ka një mjet me katër këmbë. Eni Çobani: Me katër këmbë?

Fatbardhi: Një gomar. Krenari: Po gomar je ti, si ai je. Fatbardhi: Krenari: Ekspértíza më ka nxjérrë pa rrugë. Eni Çobani: Me çfarë i çon produktet në shtëpi?Ja mjeti ku është te porta e këtij ka vajtur, nuk hyn në dhomë. Traktori është imi.No description available.

Krenari: Furgoni nuk m’i sjell dot ullinjtë në shtëpi. Kam makinën e djalit, por e lë në rrugën kryesore.

Fatbardhi: Zoti Ardit, kjo porta këtu është hapur 48 orë që ka hedhur soletën ai (merr fotografinë e shtëpisë).

Ardit Gjebrea: Ma jep pak ta shoh dhe ta drejtojmë nga kamera. Për cilën portë po flasim, për këtë këtu?No description available.Fatbardhi: Kjo është porta ime (tregon me gisht në fotografi). Është hapur 48 orë që është futur saurreli me zhavorr që ka hédhur soletën.

Ardit Gjebrea: Ku është shtëpia jote? Fatbardhi: Kjo është. Ardit Gjebrea: Kjo është shtëpia dhe kjo është porta. Kjo porta për çfarë e péngon zotërinë? Fatbardhi: I zë veshët.

Fatkeqësisht, midis dy fqinjëve nuk u arrit një marrëveshje ndërmjetësimi dhe vetë Eni Çobani premtoi të merrej vetë me çéshtjen e tyre për të gjetur një zgjidhje.  

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!