Besimtarët muslimanë në të gjithë botën dje festuan Festën e Fiter Bajramit.

Një festë kjo e shumë pritur pas 30 ditësh agjërim të muajit të Ramazanit kjo ditë nis me faljen e Namazit.

Në Kosovë dje një hoxhë ndryshe nga çfarë jemi mësuar të shikojmë deri më tani e ka bërë faljen e namazit me veshje popullore.

Bëhet me dije se hoxha nga Drenasi e ka falur namazin i veshur me veshje tradicionale ‘tirqi e plis’ e cila është një veshje popullore.

Kjo gjë i ka habitur besimtarët sepse nuk është diçka e cila ndodh shpesh, megjithatë është një akt shumë atdhetar.

Hoxha tha se qëllimi i mesazhit që ai deshti ta përcjelltë ishte që feja dhe kombi janë si dy binjakë që nuk mund të ndahen nga njëri tjetri.

“Mesazhi im ishte që mbi të gjitha ne jemi shqiptar. Dhe mbi të gjitha ne duhet të jemi krenar me rrënjet tona…”

“Kur hyra në xhami në veshjen time shihej në sytë e xhematit, një mallëngjim dhe është pritur jashtëzakonisht mirë”, tha ai.

“Kur hyra në xhami në veshjen time shihej në sytë e xhematit, një mallëngjim dhe është pritur jashtëzakonisht mirë”, tha ai.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!