Në këto zgjedhje është shënuar një numër rekord fletësh të pavlefshme, të cilat përbëjnë më tepër se 5% të totalit të fletëve të votimit të gjetura në kuti.

Siç raporton KQZ, deri më tani janë shpallur të pavlefshme 54 382 fletë votimi nga pak më shumë se 1 milion fletë votimi të nxjerra deri më tani nga kutitë e votimit.

Për nga numri, këto fletë përbëjnë “partinë” e katërt duke u renditur pas LSI-së që ka 68 810 vota.ZGJEDHJE 2021/ Numërohen mbi 45,3% e kutive në vend, ka një rritje të lehtë  të opozitës – Albeu.com

Kjo shifër është rekord krahasuar me zgjedhjet e 2017, në të cilat u konstatuan 2 për qind fletë votimi të pavlefshme.

Ndërkohë një ndër arsyet kryesore dyshohet se është fleta e re e votimit, ku qytetarët duhet të bënin kujdes dhe të zgjidhnin partinë dhe një nga kandidatët e partisë.

Juda.al po vijon  publikimin e të dhënave live përmes platformës së saj unike.

Me hapjen e më shumë kutive të votimit, sistemi do të pasurohet edhe më tepër duke nxjerrë një pasqyrë më të plotë të rezultatit të votimit gjatë ditës së djeshme

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!