Mbeten në fuqi të njëjtat masa anti-covid. Vendimi u mor sot nga Komiteti Teknik i Ekspértëve.

Zëvendës ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli tha ditën e sotme se ka një ulje të ndjeshme të të inféktuarve dhe rasteve që raportohen në spítale.

Sipas Mira Rakacollit, këto masa, duke përfshírë edhe orën polícore, duke nisur nga ora 20:00 deri në 06 të mëngjesit, të mbeten në fuqí për dy javë.Komiteti Teknik i Ekspertëve rishikon masat! Pritet ndryshim i vendimit për  lëvizjen e qytetarëve, mjekët mblidhen sot, çfarë do ndodhë? – Dosja AL

“Ka një tendencë ulje, që është e qëndrueshme. Këto shifra janë si rezultat i efíkasitetit të masave të propòzuara nga Komiteti, por dhe një tendence pozitive në respektimin e masave nga popullata.

“Nga ana tjetër, siç vihet re dhe nga hartat që kemi kònsultuar, Europa po përbàllet me rritje të numrit të rasteve dhe disa vende po hyjnë në valën e tretë. Rritje të rasteve kemi në Itali, dhe Gjermani.

Pavàrësisht uljes së indíkatorëve, mbeten në nivelin që të sugjerojnë që situata vazhdon të jetë delíkate, dhe jo të kënaqur., ndàj komiteti ka vendosur që masat që kanë qenë të eféktshme, të mbeten enë të njëjtin nivel edhe për dy javë të tjera. Vijon të jetë e njëjta orë polícore”, tha Rakacolli.Përfundon sot afati i orës policore, Komiteti i Ekspertëve mblidhet për  vendimet e radhës

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!