Arjan Sala, i cili sakrifikoi jetën e tij për të shpëtuar disa persona të tjerë, është shpallur ditën e sotme “Dëshmor i Atdheut”.

Titulli për 32-vjeçarin është dhënë nga ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi dhe pritet që t’i dorëzohet familjes së të ndjérit nga kryeministri Edi Rama.

Arjan Sala u fut mes zjàrrit në magazinën e “Casa Italias” për t’ju shpëtuar jetën 20 punonjësve të tjerë. 32-vjeçari u nxòr i pajetë 2 ditë më parë, pas disa ditësh kërkime nga zjàrrëfíkësja.

Ekspertiza parapràke ka zbùluar se zjàrri është ndézur për shkàk të një shkéndije elektrike në kabllin e një llàmbe neoni.

Sipas “Report Tv”, shkéndijat e ndézura pas deféktit kanë rénë mbí disa rroba sintetike duke hapur flàkë të shumta.

Teksa punëtorët e “Casa Italia-s” ishin duke pritur kamionin e mbùshur me mallra, kanë nisur flùkët e para. Fillimisht për të shuùjtur flùkët kanë ndërhyrë punonjësit e sigurisë, mes tyre edhe 32-vjeçari.Zyrtare, Arjan Sala shpallet “Dëshmor i Atdheut” - Aktualiteti

Ata ia dolën të shuànin flàkët por jo vatrën, ndaj zjarri u riaktivizua disa minuta më pas.

I riu Arjan Sala ishte i pari që hyri në brendësi të magazinës për të shuàr flàkët dhe téntoi të dilte nga dera e emérgjéncës, mirëpo errësira dhe tymi e penguan, ndaj ai u rrézua dhe e pati të pamundur të dilte që aty, duke mbetur fatkéqésisht i vdékur.

Arjan Sala, 32 vjeç, prej vitesh punonjës security, ishte babai i një fëmije të mítur.  Ai jetonte me bashkëshorten, djalin, nënën dhe të atin. Familjes i ka siguruar të ardhura që në moshën 18 vjeç, kur nisi edhe punën e parë.Arjan Sala “Dëshmor i Atdheut”, zv.ministri i Mbrojtjes: Gati për t'i dhënë  statusin, presim ekspertizën dhe propozimin e prefektit

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!