Aktori i shumë roleve dhe regjisori i njohur Andon Qesari është ndàrë nga jeta në moshën 78-vjeçare.

Ai ka ndërrùar jetë si pàsojë e një sëmùndjeje të rëndë nga e cila vùante préj kohësh.

Këtë lajm të hídhur e ka bërë publik përmes një postimi në Facebook, djali i aktorit, Edon Qesari.Image result for andon qesari

Më 1966, Andon Qesari u diplomua për aktor në shkollën “Aleksandër Moisiu”.

Pas diplomimit emërohet aktor në teatrin profesionist të Vlorës. Në vitin 1972, kalon pedagog në ILA.

Në vitin 1975 rifillon aktivitetin e tij artistik si aktor, por në Teatrin Kombëtar.Image result for andon qesari

Ka interpretuar shumë role, duke filluar nga Besniku “Shënomëni dhe mua”, Feni “Furnalta”. Emërohet përfundimisht aktor i TK në 1977.

Realizoi më vonë Vurmi “Intrígë dhe dashuri”, Qamil Beu “Epoka para gjyqit”, Aleksi “Doktori pacíent”, Luixhi “Tràgjedia e Deas”, Zeusi “Prometeu”, At Kormili “Monserati”, Kryetari “Vizita e damës plakë”, Ksanthi “Ezopi”.

Komísari “Opertunesku” “Kapuleti” “Romeo e Zhulieta”, Berlingu “Vizita e inspéktorit”, Konti “Fernando Krafi më ka shkruar një letër”, etj. Ka interpretuar edhe në disa filma artistikë. Image result for andon qesariI suksesshëm edhe si regjisor: “Karnavalet e Korçës”, “Pallati 176”, “Nén dritat e skénës”, “Në jetë”, “Valsi i Titanikut”, etj. Është nderuar me titullin “Artist i Merituar”.

Andon Qesari ka lénë pas gjithashtu shénjën e tij si regjisor në disa préj filmave dhe komedive më të suksesshme shqiptare si:

“Karnavalet e Korçës”, “Pallati 176”, “Nén dritat e skénës”, “Në jetë”, “Valsi i Titanikut”, etj.Image result for andon qesari

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!