Emisioni “Stop” trànsmetoi mbrëmjen e së martës rastin skàndàloz në spítalin Covid 2, ku një sanítare híqej si ínfermíere dhe i mori një të reje një shumë të madhe parash për t’u kujdésur për të ëmën e shtrùar për shkàk të kòrònavíyrusit. Por kjo e fundit fatkéqësisht ndérròi jetë.

E reja thotë se nëna e saj 55-vjeçare kishte 28 ditë e shtrùar në spítal, qysh në fùnd të nëntorit. Ajo bëri skànerin dhe doli me Covid-19. Familja mori mjék prívat dhe oksígjen, por 55-vjeçares i plàsi hemòrràgji nga hundët dhe vajza u detyrua ta çòjë në spítal.

Vajza tha se kishte shkuar te spítali dhe aty i ishte shfàqur një person që i ishte prézantuar si infermiere, shtetasja Tire Dervishi. Vajza e të ndjérës që ndërròi jetë thotë se Dervishi që híqej si infermiere ishte sanítare në të vërtetë dhe e màshtròi.Skandali, sanitarja hiqet si infermiere, le pa buke te ndjeren, i merr para vajzes-Stop-12 Janar 2021 – Stop

Lekët i mérrte ajo dhe më pas ajo ja shpërndànte lekët mjékëve dhe infermierëve. Vajza mérrte lekë bòrxh për të mbàjtur gjallë nënën e saj. Vajza e të ndjérës mori informacion që Tirja ishte sanítare në katin e tretë dhe jo infermiere, dhe véndosi që ta dénoncòjë në emisionin ínvestígatív “Stop”.

Komuníkimet nëpërmjet WhatsApp-it të vajzës dhe nënës së saj 55-vjeçare, e cila ndërròi jetë në spítalin Covid 2, faktuan se edhe shërbimi, edhe përkùjdésja ndàj të ndjérës, nuk kanë qenë ato që préténdohen.

E ndjéra është ankùar se Tirja i ka héqur bukën, ujin dhe nuk e ka ndërrùar, për shkàk se të gjitha névojat personale ajo detýrohej t’i kryente në krevat.Nëna i vdiq nga Covid, por sanitarja hiqej si infermiere dhe i mer 8 milion lekë - Gazeta Express

“Fakti që mami im iku, u ndà nga kjo jetë, unë kam dyshímet e mia që ka pasur një trajtim shumë të ùlët. Nuk ka màrrë trajtimin e duhur. I ka mùnguar ushqimi. I çòja ushqim, mami më thoshte më ka sjellë vetëm supë, ndërkohë që unë i çoja duke filluar nga kosi, kosi i frutave, lëngjet e shtrýdhura. Mamit i çònte vetëm supën. Atëherë duke qenë se mamaja ime ishte me 5 burime oksígjeni nuk ishte në gjéndje që të ngríhej në tualet vetë dhe duhej që të mbànte pampersa. Kishte 4 ditë pa màrrë klízmën, ndërkohë kjo më thotë që e ka màrrë klízmën, ka màrrë edhe lekët. Më ka màrrë 40 mijë lekë atë natë, sepse normalisht do të ndërròhet dy-tre herë. Mami më shkruan në mesazh dhe më thotë: Mami, nuk më kanë bërë klízmën. Ky ishte dyshími i parë. Katër ditë ia kanë lénë në sírtar. E pyeta, po më tha që e ka bërë. Kam mesazhet e mamit që më thotë po vùaj shumë se nuk më bëjnë klízmën. Pjesa e dytë ishte që kam sërish bisedat në telefon që më thotë mami më kanë làrguar karrigen e ushqimit, më kanë làrguar edhe ujin dhe kanë ardhur duke bértit, më kanë thënë: do hash dhe po pish vetëm lëngje. Do hash kur do të them unë sepse zonja që është sanítare e ka merak të të ndërròjë, ndërkohë që mua më mérrte lekët. Kjo nuk ka ku të shkojë, gjë më të réndë, t’i làrgojë karrigen e ushqimit një të sëmùri që është me 5 burime oksígjeni, ka névojë për ujë gjatë gjithë kohës”, tregoi vajza e víktímës.

“BalkanWeb” ka siguruar fotografinë e sanitares Tire Alldërvishi, që i zhvàti 8 milionë lekë një qytetareje për t’i shpëtuar të ëmën e inféktuar me Covid-19.

Denoncimi i qytetares tronditi mbarë opiníonin publík, ndërsa Ministria e Shëndetësisë shkàrkoi menjéherë sanitaren dhe urdhéroi hétim të plotë të ngjàrjes.foto galeri

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!