Shqipëria fòrcòn màsat në kuadér të festave të fundvitit.  Ky lajm u bë i ditur nga ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu.

Ora polícore duke nisur nga data 24 dhjetor, do të nisë në orën 20:30 deri në orën 6 të mëngjesit, deri në datën 4 janar.

E njëjta gjë vlen edhe sa i takon aktivitetit të bareve dhe restoranteve.Manastirliu: Rrisim kapacitetet e testimit, mjeku i familjes rezervon testimin e shpejtë - YouTube

“Duke përjàshtùar shërbimin në banesë, delivery”.

Kufízímet do të ndryshojnë  në datën 5 janar, duke e shtýrë kufízímin nga ora 20:30 në 22:00.

“Vlerësohet se përqíndja e shtretërve të zénë është 23.5%. Sipas epídemíologéve sítuata paraqítet né kòntroll. Zbòtimi i mòsave nga të gjithë, mbétet thélbësor në kufízim. Jemi në gatíshmëri të plotë. Do vazhdojmë të jemi në gatíshmëri të plotë, për të gjitha ditët në këto 10 muaj. Po vazhdon gjùrmimi i rasteve të dýshuàra.Mall për normalitet në Europë | Evropa | DW | 11.05.2020

Nga sot nga nisur dhe testimi i shpejtë që është shtrírë dhe në 6 pika shéndetésore në Tiranë. Kemi màrrë disa vendime. Kemi véndosur kufízimin e lëvizjes së popullatës, nga orën 20:30, deri në 6 të mëngjesit. Nga 24 dhjetori, deri në 4 janar.”, tha Manastirliu.

Teksa në vend janë vendosur màsa të reja në kuàdër të frénimit të rasteve me Covid-19, shkollat do të hapen në 11 janar.Manastirliu paralajmëron masa të reja: Kufizoni kontaktet, le të festojmë në familje këtë vit - YouTube

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!