“Do e kuptosh kur të rritesh!” Kjo ka qenë përgjigja që shumë nga fëmijët gjatë komùnizmít mérrnin nga prindërit e tyre.

Mbí këtë pyetje ngríhet dhe “Stand Up Comedy” që intérprétohet nga Mariana Kondi dhe Herion Mustafaraj me skénar të Erand Sojlit dhe regji të Elkjana Gjipalit.

Ata tregojnë me humor dhe baza tràgji-komike se si ka qenë fëmijëria e brezit të tyre, me çelës në qafë, tek lagja kur hanin bukë me ujë dhe me sheqer, ku tjetër gjë thuhej në ekran dhe lajme dhe tjetër ishte realiteti.Rudina Magjistari's natural birth after being an inspiration, Marjana Kondi tells the story

Mariana Kondi, Herion Mustafaraj, regjisorja Elkjana Gjipalídhe balerina Alba Hoxha, kanë qenë të ftuar tek emisionin i Rudinës në Tv Klan, ku kanë folur më shumë rréth këtij “Stand Up Comedy”.

Mariana Kondi ka treguar disa situata mjàft komike që ajo i ka pérjetuar në rininë e saj.

Një ndér to ka qenë edhe mënyra si e ka ngàcmuar bashkëshorti i saj kur kanë qenë të rinj.Durrës Street 'Code', Mariana Kondi shows how her husband harassed her in her youth

“Në këtë bluzë shkruhet Sega la legna që unë nuk e kisha idenë se çfarë do të thotë, që do të thotë shàrròjmë një dërrase në italisht. Ne vajzat e rrugës së Durrësit nga Pallati i Kulturës deri në Kòrpusin Qëndror bënim atë xhíron e famshme, pastaj kur vinte koha e plazhit ishte akoma më bukur, nga Iliria deri tek Hekurudha bënim xhíro në darkë. Unë me një bluzë të tillë që e kisha màrrë bòrxh që shkruheshe Sega la legna bëja xhíro dhe mézi prísja të shihja tim shoq, ta kisha përbàllë dhe t’i qeshnim njëri-tjetrit”, tregon ajo.

“Vetëm me atë të qeshur ne rrinim një muaj, kishim një kënaqësi të madhe, mjàfton që më qeshi. Gjatë xhiros së bukur e kisha përbàllë dhe ai më thotë hajde shàrrë hajde. Unë thashë uaa çfarë është kjo shàrrë, e shoqja më thotë jo moj pàle për çfarë e ka patur. Ecëm sa ecëm dhe u kthýem dhe ishim prap përbàllë dhe më thotë prap wow çfarë shàrre, hajde shàrrë hajde dhe unë e zeza, po ky kujt i thotë shàrrë! I thashë asaj shoqes me siguri ky nuk më do më”, shtòn ajo ndér te tjera.

“U tríshtòva dhe mërzíta shumë. E ndòqa nga pas dhe përbàllë prap më thotë wee çfarë shàrre. E unë i them ore ti kujt i thua shàrrë, e më thotë asnjë njeriu. I them po ti po më drejtohesh mua, e më thotë po ti e ke të shkruar tek bluza. E ke gabím i them, këtë bluzë e veshin vetëm femrat e bukura dhe íka”, ka rréfyer me humor Mariana Kondi.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!