Zbàrdhet i plotë vendimi i gjýqtares së Kukësit, Merita Karaj, që urdhéroi në 22 shtator 2020 lírimin nga qelía të këngëtares Fjolla Morina, ndërsa sot líroi dhe të dashurin e saj, biznesmenin kosovar Fisnik Syla dhe shoferin Fitim Muji.

“Shqiptarja.com”, zbùlon se shkàqet që çuàn në caktímin e màsës së “arréstit në shtëpi” dhe jo “arrést në bùrg”, për Fjolla Morinën, kanë qenë vajza e saj 5 vjeçe të cilës siç thotë gjýkata, Fjolla, po e rrít e vétme. Ndërsa shkàk i dytë sipas gjykatës është i dashuri i saj biznesmen Fisnik Syla, me të cilin e arréstuara Fjolla Morina, është njohur dy apo 3 muaj më parë dhe ka plane për martesë. Ndërsa shkàku i tretë që ka çuàr në lírimín e Fjolla Morinës nga bùrgu, ka qenë rrezíkshmëría e ulët shoqërore që ajo ka si dhe mundësia zero e príshjes së provave materiale.

Para gjýqtares Merita Karaj, Fjolla Morina ka dhénë dëshminë e saj, duke treguar se biznesmenin Fisnik Syla, e ka të dashur, duke shtuar se janë gati për martesë. Ndér të tjera Fjolla deklaron se: “Jam nisur nga Kosova me makinën time, për në Tiranë, pasi kam pasur për të bërë muzikë. Në makinë kam pasur edhe Fitim Mujin, shofer si dhe shokun tim Fisnik Syla. Gjatë kòntròllit në PKK Morinë më kanë gjétur pístolétën dhe físhekét në çantë dhe në makinë. Pístolétën ma ka bërë dhuratë një miku im nga Gjermania, i cili nuk jeton më. Personat që unë kisha në makinë nuk ishin në dijeni se unë kam pístolétë, madje edhe unë vetë nuk e dija se e kam në çantë pístolétën. Deklaroj se Fitim Mujin, e kam njohur para tre muajsh dhe e kam shoferin tim dhe të Fisnikut, pasi ai punon për Fisnikun. Ndërsa me Fisnik Syla, jam njohur që herët dhe tani jemi të dashur, gati për martesë, por nuk e kam nxjérrë nëpër media, duke e mbàjtur prívat. Dua të deklaroj se mund të jem edhe shtatzëne pasi një test parapràk më ka dalë pozitiv”.

Për këtë ngjàrje déshmi para gjýkatës ka dhënë dhe Fisnik Syla, i cili ndér të tjera ka deklaruar se:

“Jemi nisur nga Kosova me makinën e Fjollës dhe dua të déklaroj se Fjollën e kam të dashur prej 2-3 muajsh dhe kam lídhje me të, ndërsa shtetasin Fitim Muji, e kam shokun tim prej kohësh pasi jemi nga i njëjti fshat. Po vinim në Tiranë pasi Fjolla, kishte një klip për të bërë dhe ne po e shoqëronim. Nuk kisha dijeni për àrmët në makinë, pasi po ta dija nuk kisha hípur në atë makinë, se unë kam biznesin tim dhe nuk më shkon në mendje për të bërë ndonjë të pabérë. Fitimi është shoku im dhe nuk ka lídhje me Fjollën dhe është i papunë”.

Gjithashtu dëshmi ka dhënë dhe shoferi Fitim Muji, i cili ndér të tjera ka pohuar se:

“Jemi nisur nga Kosova për Tiranë me makinën e Fjollës dhe dua të deklaroj se me Fjollën njihem pasi me Fisnikun, jam shok dhe kam udhëtuar me ta si shok dhe shoqe, pasi Fjolla kishte punë në Tiranë për muzikë. Unë nuk kisha dijeni për àrmët pasi po ta dija nuk kisha hípur në atë makinë. Fisniku është shoku im dhe ka lídhje me Fjollën, pasi janë të dashur”.

Gjýkata e Kukësit thotë se àrma që i është gjetur në çantë Fjolla Morinës, është e rregullt teknikisht dhe e aftë për të bërë qítje. Ndërsa àrma tjetër është ímítim pístoléte dhe në dukje me sy të lirë dallohet që është çàkmak.

Gjatë procesit gjýqësor, avokatët e Fjolla Morinës, Aurora Guska dhe Andi Duraj deklaruan se àrma e kàpur në çantën e këngëtares hyn në kategorinë e àrmëve sportive dhe ka të bëjë me kundérvajtje pénale. Ndér të tjera avokatët i thanë gjýkatës se: VIDEO/ Fjolla Morina del para Gjykatës së Kukës - Syri | Lajmi i fundit

”E mirëkuptojmë faktin se gjýkata mùnd të jetë nën présionin e mediave, që për klikime shkruajnë të paímagjínueshmen, pasi duam-s`duam në këtë rast, efékti négativ është dhénë në publik.

Kërkojmë nga gjýkata që t`i lérë ménjanë “fàke news” e të gjýkojë me qetësi, drejtësi e paanshmëri këtë çéshtje”. Nisur nga kjo situatë, dhe duke marrë në konsíderatë tre kríteret e lartë përmendura, gjýkata e Kukësit càktoi màsën e “arréstit në shtëpi” për Fjolla Morinën dhe “arrést në bùrg” me afat 30 ditor për të dashurin e saj.

Ndërkohë 15 ditë pas qëndrimit në bùrg të të dashurit të saj, Fisnik Syla dhe shoferit Fitim Muja, me kërkesë të prokùrorisë së Kukësit, sot gjýkata urdhéroi lirímin e tyre nga bùrgu, ç’ka ka sjellë ribashkimin e çiftit në ambientet e shtëpisë me qíra, ku Fjolla Morina, po qëndron aktualisht.Pronar i një rrjeti hotelesh e restorantesh, kush është biznesmeni që  shoqëronte Fjolla Morinën - Abc News

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!