Gjatë natës në vendin tonë janë regjistruar 6 lékundje térmeti. Lëkùndja më e fòrtë ishte me magnitudë 4.6 të shkallës rihter dhe u ndje në disa zona si: Tiranë, Elbasan, Durrës etj.

Sipas IGJEUM rreth orës 01:25:10 është regjistruar një lëkùndje térmeti me magnitude 4.5 ballë me théllesi 20 km në veriperendim të qytetit Cerrik.

Nga komunikimi me Sallat e Polícisë dhe me shefat e Mbrojtjes Civile në Prefekturën Elbasan nuk raportohen déme apo pròbleme të ndryshme.

Ndërkohë lëkùndjet e tjera ishin të lehta me magnitudë: 3.0; 2.9; 3.1; 2.6 të cilat nuk janë ndjérë por janë kàpur nga matësit e térmeteve.

Térmetet po ndodhin në një epiqendër të re, ndërsa një vit më parë Shqipëria u gòdit nga dy térmete të fòrta, njeri në 21 shtator me force 7.4 me epiqendër Hamallaj dhe tjetri me fòrcë më të madhe më 26 nëntor me epiqendër në det përballë Durrësit që shkàktoi dhjetëra víktima dhe me mijëra banesa të shkatérruàra.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!