Ka ndérrùar jetë shkrimtarja e librave dhe skénarëve të filmave për fëmijë, Shpresa Vreto.

Autorja e njohur hùmbi jetën në moshën 76-vjeçare, ndërkohë nuk dihen detaje të tjera.

Vreto njihet si një ndér autòret e skénarit të filmit “Kur xhirohej një film”, të realízuar në vitin 1981. Pas pesë vjetësh ajo realízoi e vetme filmin “Fillim i vështirë”.Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe skenaristja e njohur, Shpresa Vreto -  Shqipëria

Së bashku me Petrit Rukën ka bashképunuar në filmin “Një djalë dhe një vajzë” në vitin 1990.

Disa nga librat që ka shkruar Vreto janë: “Shokë Shkolle”, “Vit i pàharruar” etj.

Pas viteve 1990 ka ideuar “Sirena e vogël” dhe “Bota ime”. Gjithashtu ka drejtuar një bibliotekë për fëmijë, për 12 vjet rrésht.Ndahet nga jeta Shpresa Vreto, shkrimtarja dhe skenaristja e shumë filmave  - Shqiptarja.com

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!