Ndër vite, jeta sociale ka ndryshuar, por, ndryshimin më të shpejtë në stilin e saj e ka pésuar gjatë shekullit të XXI, me masívízímin e internetit dhe teknologjisë në jetën e përditshme.

Megjithatë, lehtësimet që ka sjellë përdorimi i teknologjisë, kanë ardhur edhe me sfída apo dílema që na kanë bërë të reflektojmë: A ishte ky zhvillimi drejt të cilit duhet të shkojmë?!

Kjo dilemë vjen pasi ekspòzimi ndaj ekraneve dhe vàrësia ndàj prezencës tonë në rrjet, sa vjen e rritet duke shkàktuar alíenízímin e njerëzve nga jeta reale, fizike.kleahuta

Në këto mendime e dílema është vënë edhe Klea Huta mbrëmjen e djeshme, e cila ka publikuar këtë foto në Instastory, ku shkruan:

Kjo fotoja nuk e di çfarë përmban, por e ardhmja më duket shumë e tríshtë. Shokët e ngushtë të nipërve dhe mbesave të mia më duket sikur do jenë ròbòtër! Dhe dístancími social ka nisur prej vitesh, s’e kuptoj propàgàndën e Covid-19

E në fakt dílema të tilla na kàplojnë të gjithëve pasi megjithëse teknologjia është një fushë mahnítëse, njerëzit kanë treguar se po e kéqkuptojnë dhe po e kéqpërdorin atë.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!