Situata nga Covid-19 duket serioze në vendin tone. Aktualisht në spítalin Inféktiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 180 pacíentë të konfirmuar pozitivë me Covid-19, 17 në terapi inténsive nga të cilët vetëm 6 paciéntë janë të intùbuar.

Ditën e sotme një dëshmi e réndë ka ardhur nga spítali Inféktiv, ku një grua dénoncon se nënës së saj që është e shtruar në këtë spítal nuk i kanë dhënë as ujë.

“Nëna më tha nuk më japin ujë dhe nuk më ndérrojné. Edhe koordínatorët nuk dinë të sillen. Shumë keq situata. Vijnë shumë dhe vdésin shumë. Nuk janë ato shifrat që publikojnë. Ndërkohë që nuk kemi asnjë lloj informacioni”, u shpreh gruaja për mediat jashtë Inféktivit raporton Dosja.al.Covid-19, vdes doktori Hysni Shkjau - KosovaPress

Ajo kërkon që të marrë të ëmën në shtëpi dhe këtë kërkesë ua ka bërë edhe mjékëve.

“I thashë doktòreshës që ta marr nënën në shtëpi dhe të japë frymën e fundit, të vishet si njeri, mos ta hedhë me qese si…Mjékimi në Lushnje ishte i rëndë ia nisa në shtëpi dhe për dy ditë u bë më kéq. E pashë që s’po shkonte mirë puna. Mora 127 e sollën direkt e në Tiranë. Prej 8 ditësh është e shtruar, prej dy-tri ditësh nuk kam asnjë kontakt me të. Inférmierët s’kanë të drejtë të më informojnë, por as mjékët s’kanë komunikuar.”,-tha ajo.

Ky nuk është rasti i parë i të afërmve që denòncojnë për mungesë në shërbim dhe trajtim në të dy spítalet COVID në Shqipëri. Edhe më herët janë hédhur akùza për mjékët dhe personelin, por të gjitha këto deklarata janë përgénjeshtruar nga MSH.Koronavirusi, vjen lajmi i fundit nga Klinika Infektive

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!