Industria e muzikës është një nga fushat që është prekur nga pandemia e koronavírusit dhe pàsojat kanë qenë të rénda për shumë muzikantë.

Lídhur me këtë çështje me anë të një postimi në Facebook, këngëtari Elton Deda ka risjellë në fokus edhe njëherë pàsojat me të cilat po përbàllen artistët.

Prej 8 muajsh thékson ai, muzikantët në Shqipëri dhe Kosovë janë të papunë. Nga ana tjetër ai mbështet màsat dhe kujdesin që duhet të tregohet, porse nuk lë pa përmendur edhe zhgànjimin nga ana e shtetit, pasi këngëtarët po shkojnë drejt falímentímit. Elton Deda recounts his strange desire for the first time

“Tashme, ne muzikantet ne shqiperi e kosove po hyjme ne muajin e 8 pa punuar. Nje pjese dérrmuese e jona, te ardhurat kryesore i kane prej punes se lodhshme deri ne oret e para te mengjesit, ne klube, bare e lounge te ndryshme. Nuk punojme dot jo sepse jemi te paàfte por sepse nuk lejohemi. Mbasi na kane denígruar mire e mire me akte normative te bera nga njerez qe thjesht nuk duan tja dine per jetet e te tjereve, mbasi na konsiderojne pasanike nderkohe qe shume prej nesh po shkojne drejt falímentit financiar, edhe nuk na degjojne e nuk na perfíllin. Nese na mbyllen, duhet te mendoheshe nje strategji kompesimi. Minimumi qe mund te beje nje shtet te i cili ne pàguàjme rregullisht taksa. Personalisht ndihem teper pesímist me teper prej indíferences sesa prej gròpes qe théllohet cdo dite”, shkruan Elton Deda në një status në Facebook.

Por kjo histori nuk mbaron këtu sepse komentuesit i janë vërsùlur Elton Dedës me një gjuhë të àshpër madje edhe duke e krítíkuar nga disa komentues se ai po denígron figurën e babait të tij…Zef Dedës?!

Ne e kuptojë ‘komentuesin’ sepse janë të komànduar nga lart për të bërë komente negàtive për disa figura që janë kùndër pùshtetit totalítar që po mundohet të vendos qeveria aktuale.

Por sipas asaj që kuptohet Eltonin e ngatérrojnë me Julin, ku ky i fundit është kùndër kësaj qeverie.  Madje e bëjnë djalin e artistit të madh Zef Deda, edhe pse ky i fundit nuk ka asnjë lídhje me Eltonin.

Përveç se janë mùnduar ta uzùrpojnë të gjithë vëndin me pùshtetin e tyre dhe oligàrkët që kanë nga pas, po mùndohen të uzùrpojnë edhe rrjetet sociale madje edhe duke dhënë ‘mend’. ‘Rilindjes’ po i vjen fundi, tashmë e kanë kuptuar edhe ata…

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!