Pavarësisht ankésave të njëpasnjéshme nga qytetarët për shqétësimet në lídhje me muzikën e lartë pas orës 20:00 në resortin “Prestige” në Malin e Robit, askush nuk po bën asgjë!

Thirrjet tona duket sikur kanë rënë në veshin e shurdhër jo vetëm të polícisë, por edhe të ministrit të Brendshëm, Sander Lleshaj, i cili është vënë në dijeni të shkéljeve por sërish zgjedh të mos veprojë, në një kohë që e njeh mjaft mirë biznesin të cilit i referohemi, pasi ka qenë personalisht atje!

Ministri i Brendshëm, Sander Lleshaj në “Prestige Resort”

Që prej së shtunës, iconstyle.al ka publikuar pamjet kur një patrullë polície me targë AA 425 VF, shkonte shumë pranë resortit rreth orës 2:00, i bínte njëherë sírenës sa për paralàjmërim dhe làrgohej ndërkohë që muzika vijonte pavàrësisht ànkesàve të banorëve atje dhe orës së vonë.

I pyetur për këtë shkélje, shéfi i Postës së Polícisë në Golem, Nazmi Zylfo, pranoi se ka pasur ankésa për muzikën, por tha se pàtrullà ka konstàtuar në vendngjarje se nuk ka pàsur muzikë. Madje ai tha se rénia e sirénës është procédurë e polícisë përkùndrejt bizneseve me hapésira të mëdha:

“Për çdo verífíkim raportohet te instàncat tona, bëhet evídentími i problématikës së ndjékur dhe konstàtuar. Ka pasur ankésa dhe jo vetëm për Prestige Resort por edhe në vende të tjera. Për çdo telefonatë që ka pasur është dërguar shërbimi dhe nga raportimi i shërbimit ka konstatuar se nuk ka pasur muzikë. Rénia e sirénës korréspondon me madhésinë e resortit, po ka sipérfaqe të madhe e rréthuar komplét dhe lokali me sa di unë është në kat të shtatë, ngjitesh në ashensor. Për çdo radhë është shkuar në vend është verífíkuar ankésa dhe nuk ka rezultuar që të ketë muzikë”.

Por pamjet tona tregojnë se muzika ka vijuar edhe pas vizitës deri te porta e polícisë, e cila në këtë moment që flasim duhet të kishte procéduar njësoj siç procédohet me ato bizneset familjare që i gjòbitin miliona lek dhe ju pezùllojnë aktivitetin në rast të shkéljes së përséritur të lígjit.

“Në Golem lígji është i zbatùeshëm si në të gjithë territorin e republikës dhe në Tiranë. Jo nuk i kemi vendosur gjòbë, për biznesin në fjalë nuk është konstàtuar në shkélje”.

Atëherë le t’i kujtojmë pak pamjet kur 3 eféktivët shkojnë pranë biznesit dhe nuk ndërmarrin asnjë veprim, ndërkohë që muzika është në sfond. Sikur të mos mjaftonte kjo, mbrëmjen e së hënës iconstyle.al ka shkuar në véndngjarje dhe ka komunikuar me disa eféktivë të cilët ishin në krye të detyrës atë natë.

Ata na komunikuan qartë se urdhri për t’i lënë dorë të lirë biznesit në fjalë, paska ardhur nga lart. Sipas komunikimit me patrullën e Réndit (në foto, targa AA 562 VF): “Askush nuk mund të shkojë te Prestige Resort, dhe nëse shkon, është e kotë”! Edhe nëse pàtrulla shkon pranë resortit, maksimumi që mund të bëjë është të flasë me rojen e tij ose t’i bjérë sirénës.

Nuk e dimë se cilat instànca apo struktura të polícisë, bashkisë Kavajë apo Ministrisë së Brendshme janë përgjégjëse për këtë urdhër që i ndalon pàtrullat të bëjnë detyrën e tyre në respektim të lígjit, por ministri Lleshaj është shprehur konkretisht “do të më shihni te fytyra e polícëve, si të jenë ata, ai jam unë”.

Kjo nënkupton se ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj është përgjégjës për këtë abùzim që bëjnë vàrtësit e tij në emër të një “urdhri nga lart”.

Ministri bashkë me profesionistët e PR-it në Polícinë e Shtetit, po reklamojnë me zë të lartë çdo ditë rastet e gjòbitjes së bizneseve familjare në hàll në kushte krízë, ndërkohë kur është fjala për të mëdhenjtë, polícia bëhet e vérbër ndaj abuzíméve.

Mbrëmjen e djeshme janë konstatuar sërish shkélje nga biznesi në fjalë dhe muzika ka vijuar pavarésisht ankésave. Ne do të vijojmë të ankòhemi sërish në SHÇBA, e cila do të kryejë hétimin administrativ përkatës, në përputhje me ligjin nr. 70/2014 “Për Shërbimin për Çështjet e Brendshme dhe Ankésat ne Ministrinë e Punëve te Brendshme” dhe aktét nënlígjore për zbatim të këtij lígji.

Sot mediat janë bërë tepër të ndjéshme duke publikuar shqétësimet e qytetarëve dhe rastet flàgrante, ndërkohë që duhet të jetë vetë detyra e polícisë t’i identifikojë ato dhe t’u japë zgjidhje. Ne nuk po merremi me çështje madhore si krími i organízuar në vend, ndaj ministri e ka në dorë të bëjë kaq gjë për çështjet e rendít, sa i përket muzikës apo dhe qarkùllimit, në shërbim të qytetarëve.

Burimi: Iconstyle.al

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!