Erion Veliaj ka folur sot për eksperiencën e tij në përbàllimin me vírusín COVID-19, një ditë pasi doli negativ në tamponin e dytë.

Në një intervistë për Report.tv, kryebashkiaku tregoi se ishte djali i tij ai i cili u inféktua i pari, por e kaloi pa problem. Më pas u inféktua bashkëshortja e tij Ajola Xoxa, rreth 5-6 ditë, para se të inféktohej Veliaj.

“Djali i kaloi i pari, fëmijët e kalojnë shumë lehtë! Bashkëshortja ishte një javë para meje, rreth 5-6 ditë dhe unë isha i fundit i familjes, por tani jemi shëndoshë e mirë. Nuk kisha menduar kurrë që mijëra njerëz do shqetësoheshin e përkujdeseshin, kështu që ju jam mirënjohur të gjithëve”, u shpreh Veliaj.

Veliaj bëri me dije se nga hétimi épidémiologjik, ka rezultuar se ai ishte inféktuar në takimet familjare, teksa ka zbùluar se ka qenë fillimisht djali i tij, Kajan që kishte shfàqur i pasi simptòmat, më pas bashkëshortja dhe ai.

“Ishin takime jashtë pune. Asnjë nga kabineti i punës nuk rezultoi pozitiv, kështu që unë isha i vetmi. Ne e kaluam të gjithë në shtëpi, fillimisht u sémur djali, me temperaturë 38, menduam se kishte dhémballë, më pas hétimi profesional tregoi që kishte kaluar ai COVID, bashkëshortja dhe pastaj unë. Dhe u futa në kàràntinë. Ishin dy javë sfiduese, nuk ia uroj as àrmikut më të madh. Pak kujdes nuk na bën kéq”, tregon Veliaj.

Ai thotë se tani më gjendja e tij shëndetësore është shumë e mirë dhe se ky virus e ka shfrýtëzuar për të réfléktuar.Kur Erjon Veliaj vesh petkun e “zdromsit”! - Gazeta Mapo

“Jam mirë, shumë më mirë dhe më ka dhënë mundësi që të refléktoj që të mendoj se çfarë është e réndésishme, dhe ne ndonjëherë i fùsim një mendje të lehtë po jam bërë pak seríoz për çështjet e shëndetit. Për mua ishte një kambanë alàrmi që jo çdo gjë duhet marrë me sportivitet. Ne e hàrrojmë që të qenit në formë na ndihmon që të jemi familjarë dhe qytetar më të dobishëm”, tha Veliaj.

Kryebashkiaku tregoi gjithashtu se gjatë periudhës kur ka qenë i inféktuar, ka njohur raste të reja dhe ka bashkëbiseduar me të prékur të tjerë me vírus. Ai madje tregoi se ka njohur raste fàtale ku është sémurur fqínji, ia ka transmetuar vírusin bashkëshortes dhe ajo ka ndérruar jetë.Top News - Veliaj shërohet nga covid/ 'Keqardhje për ata që nuk ia ...

“Kjo ekspériencë më uli në tokë, mjékët u treguan super profésionalistë, ju jam shumë mirënjohës mjékëve”, vijon Veliaj.

Për një person që është aktiv dhe merret me sport, sémundja ishte një moment tepër dékurajués, tha kryebashkiaku për veten, ndërsa tregoi se ndihej aq i pafuqíshëm saqë s’mund të shkonte as në tualet.

“Isha i pafuqíshëm të shkoja në tualet, ishte një moment dekùrajues. Ajo që dua të théksoj është se nuk ka një récetë për secilin person, ndaj duhen bésuar mjékët, jo 5G, Gates dhe jo të impròvizòjmë me supérsticiòne, po t’i besojmë shkencës dhe profesionistëve”.Erion Veliaj 🚴‍♂️🌳⚽️🇦🇱 (@erionveliaj) | Twitter

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!