Tashmë nuk do të jetë nevoja të shkosh në zyrat e Komisionit të Shqyrtimit të Kundravajtjeve Administrative (OASH), pasi je gjòbitur nga pòlicia rrugore.

Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj tha se gjithçka do të bëhet online nëpërmjet portalit e-albania.

“Sot kemi ardhur pranë zyrës së OASH-së Tiranë për të shpàllur një vendim dhe një lajm të rëndësishëm, që ka të bëjë me mbýlljen fizike të tyre. Duke filluar nga sot këto zyra në Tiranë dhe në të gjithë Shqipërinë do të jenë mbýllur. Qëllími i kësaj mase është që të elímínojmë detyrímin e qytetarëve për t’u paraqítur në zyra. Nga sot qytetarët, – ata që kanë bërë shkélje të rregullave të qarkullimit, – kanë të drejtën që të gjithë dokumentacionin që duan t’i paraqésin OASH-së, t’ia paraqesin online, përmes e-albania, dhe të kursejnë ardhjen, pritjen dhe hùmbjen e kohës pranë këtyre zyrave”, tha Lleshaj.policia-gjobe-makine

Ministri shtoi se me këtë hap, së pari ndihmojnë qytetarët, së dyti elímínojmë edhe një mundësi kontakti të drejtpërdrejtë të qytetarëve me komísíonet përkatëse në periudhë pandémie, raporton Shqiptarja.

“Lehtësimi i shërbimeve për qytetarët në të njëjtën kohë është edhe një lloj shtréngése për ata që shkélin rregullat për arsye se tashmë mundësi e kontaktit bëhet zero. Pra, nuk kanë mundësi të ‘negòciòjnë’ me asnjë lloj Komisioni. Kështu që kjo thírrje le të vlejë për të gjithë qytetarët që të sensíbilízohen për të shtuar kujdesin në qarkullim”, vijoi ministri.

Lleshaj tha se së shpejti do të paraqesin në qeveri dhe në Kuvend ndryshimet e reja në Kodin rrugor, të cilat po ashtu do t’i shtojnë kërkesat por edhe masat ndaj atyre që shkélin rregullat e qarkullimit rrugor.Ndryshimet në Kodin Rrugor, policia propozon gjobë 150 mijë lekë ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!