Të gjithë jemi dëshmitarë të asaj që po ndodh në Shqipëri dhe në Kosovë me numrat e të inféktuarve dhe víktímave nga Covid-19 gjíthnjë në rrítje.

Ndonëse duhet të ishim duke kaluar një verë të qetë, pasi vírusí të kishte ulur agrésívítetin, në fakt po ndodh e kundérta dhe ne po hasím në shífra rékord, madje po diskutohet sërish rikthimi i karàntinës, sikùndër ka ndodhur në disa qytete në Kosovë.

Në një kohë kur rréziku është më i pranishëm se kurrë, duhet të jemi shumë të kùjdesshëm dhe të përgjegjshëm për mënyrën e të sjellurit në një kohë kur prej muajsh bashkëjetojmë me Covid-19.Yll Limani on Spotify

Dhe një nga gjërat më të domosdoshme në këtë moment është padýshim edhe vendosja e maskës, një nga mesazhet më të rëndësishme këto kohë dhe këshillat më të vlefshme të të gjithë ekspertëve.

Këta të fundit kanë kërkuar që vendosja e màskës në vendet e mbýllura të bëhet e detyrueshme me ligj, por ende nuk ka një reagim nga qeveria.

E teksa kjo e fundit mendohet, për ne nuk duhet të ikë asnjë sekondë, pasi hùmbja e vigjilencës në këtë moment kushton jetë.Yll Limani

Dhe këtë mesazh shumë të rëndësishëm ka pércjéllë Yll Limani pasditen e sotme, ku ka shpërndarë një foto me maskë në Instastory dhe shkruan:

Vendoseni màskën ju lutem!

Ky është padýshim një apel që duhet bròhòritur me të madhe në këto kohë nga të gjithë ne, e sidomos nga figurat publike.

Mos harroni se vírusi është mes nesh dhe duhet të jemi më të kujdesshëm se kurrë.

Kujtojmë se në 24 orët e fundit në vendin tonë janë regjistruar 2 víktíma dhe shífra rékord të ínféktuarísh, 117 persona, teksa po rihapet spítali Covid 2. Ndërkohë në Kosovë situata duket edhe më alàrmànte pasi janë identifikuar 216 raste të reja.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!