Teksa shumë qytetarë janë në pritje të hapjes së kufijve me vendet e tjera, Polícia e Shtetit ka dhënë një informacion të vlefshëm.

Ndonëse vendi ynë i ka hapur kufijtë për të hyrë, kjo nuk ka ndodhur anasjelltas, per shkàk te pandemise se COVID-19.

Mësohet se situata e kufízímeve të lëvizjes së shtetasve në kufi, paraqitet si më poshtë;
• me Kosovën 🇽🇰 lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;Morinë Archives - Gazeta Mapo

• me Malin e Zi 🇲🇪 mund të lëvizin vetëm personat që posedojnë një dokument të lëshuar nga laboratorët e akredituar të testimit të COVID-19, jo më shumë se 48 orë më parë, ku vërtetohet se rezultojnë négativ në testin PCR. Nëse është një grup mbi 10 vetë, testi kryhet nga autoritetet malazeze në kufi;

• me Maqedoninë e Veriut 🇲🇰 lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

• me Greqinë 🇬🇷 lejohet kalimi për shtetasit e pajisur me leje qëndrimi dhe ata të pajisur me pasaporta greke, kamionë dhe për rastet të autorizuara nga autoritetet shtetërore greke;BE: Dalja nga kriza e Coronës duhet koordinuar mes vendeve anëtare ...

• me vendet e tjera të zonës Schengen 🇪🇺 nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.

Për të udhëtuar drejt Shqipërisë 🇦🇱 kufiri është i hapur për të gjithë shtetasit e huaj apo shqiptarë, sipas rregullave në fuqi. /gazetareformaAlbania-European Union: a long way to go

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!