Ka nisur sot transporti publik në Tiranë, pas 4 muajsh ndërprérje që nga periudha e pandémisë.

Puna nisi pas arritjes së marrëveshjes së shoqatave të transportit me Bashkinë e Tiranës për të marrë një pagë të dytë lùfte prej 40 mijë lekësh dhe për të rënë dakord që fatorinot dhe shoferët nuk do të mbajnë përgjegjësi në rast se në autobus do të ketë qytetarë pa màskë.

Por çfarë do të ndodhë me abonetë mujore? Gjatë muajit korrik qytetarët do të duhet të paguajnë biletën, pasi nuk do të ketë abone.Transporti publik/ Pasagjerët pa maskë gjobiten, ndërsa ...

Aboneja e muajit mars, e cila pothuajse nuk u përdor fare pasi transporti publik u mbýll që në javën e parë, nuk është e vlefshme.

Shpërndarja e abonesë do të nisë për muajin gusht. Gjithashtu, edhe pse jemi në verë dhe temperaturat janë të larta, kondícioneri nuk do të ndízet. Ajrimi duhet të jetë i vazhdueshëm përmes dritareve.

Me rëndësi është respektimi i protokollit si më poshtë:

1.Çdo përdorues i transportit publik qytetas/rrethqytetas është i detyruar të përdorë màska gjatë udhëtimit me autobus, si dhe këshillohen të mbàjnë një distàncë sigurie.Shqipëria në 'shtetrrethim'! Bllokohet transporti urban, e premte ...

2.Në stacionet e qëndrimit udhëtarët janë të detyruar të përdorin màska gjatë pritjes së autobusit ndërsa personeli i transportit publik qytetas/rrethqytetas (shoferë, faturino, kontrollorë) do të jenë të detyruar të përdorin màska.

3.Për të màksimàlizuar sigurinë ndaj COVID-19, edhe punonjësit e shërbimit të opératorëve si: kontrollor, dispecer, si dhe stafe të tjera plotësuese do të jenë të pajisur me màskë mbrojtëse në momentin që janë prézent në mjet gjatë kryerjes së shërbimit.

4.Ndërkaq, sikurse është rënë dakord mes Kryetarit të Bashkisë Erion Veliaj dhe Shoqatës së Shoqërive të Transportit Publik, mjetet e opérimit do të dezinféktohén në mënyrë périodike në ambiéntet e opératorit transportues nga stafi i tij dhe mjetet e opérimit në transportin qytetës/rrethqytetas për personelin e shërbimit (shoferë, faturino, kontrollorë) do të pajisen me dizinféktantë me bazë alkòoli.

5.Gjatë udhëtimit duhet të bëhet e mundur ajrimi i ambienteve të brendshme të mjetit, përgjatë gjithë kohës së udhëtimit, nëpërmjet sistemeve të ajrimit të vendosura në pjesën e sipërme të mjetit ose duke mbajtur hapur pjesët strukturore të dritareve që e kanë këtë mundësi në rastet kur mjeti është i pajisur me dritare ose me sisteme ajrimi.

6.Në çdo mjet do të vendosen postera për respektimin e rregullave të higjienës, të rekomanduara nga OBSH-ja, të vendosura në vende të dukshme për udhëtarët.

7.Për zbatimin me rigorozitet të masave të sigurisë, çdo udhëtar dhe punonjës i transportit publik mban përgjegjësi personale për mosrespektimin e këtij protokolli, si dhe janë objekt kontrolli nga organet kompetente dhe masat e parashikuara në protokollin e sigurisë do të kontrollohen nga orgànet kompetente.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!