Shtetet e Bashkuara “po shqýrtojnë mundësinë” e ndàlimit të aplikacioneve kineze, përfshirë TikTok, për shkàk se ato ndàjnë informacionet me qeverinë kineze.

Ligjvënësit amerikanë kanë ngrítur shqetësíme për sígurinë kombétare, në lídhje me trajtimin e të dhënave të përdoruesve nga ana e TikTok.

Ata shprehen të shqétësuar nga lígjet kineze, që i kërkojnë kompanive vendase “të mbështesin dhe bashkëpunojnë me íntelígjencën e kontrolluar nga Partia Kòmuníste Kineze”.Study: TikTok users target young people with anti-Semitism and ...

Sekretari i shtetit Mike Pompeo tha se amerikanët duhet të jenë të kujdesshëm në përdorimin e këtij aplikacioni. Tiktok është në pronësi të kompanisë ByteDance me bazë në Kinë.

Kur u pyet se çfarë u sugjeron njerëzve që shkarkojnë aplikacionin TikTok, Pompeo tha se “informacionet tuaja private do të jenë në duart e Partisë Komuníste Kineze”.

Në përgjigje të komenteve të tij, TikTok i tha agjencisë Reuters se nuk ia ka dhënë kurrë të dhënat e përdoruesve autoriteteve në Kinë, dhe as nuk do ta bënin nëse do t`iu kërkohej.

TikTok është ndàluar së fundmi në Indi së bashku me 58 aplikacione të tjera kineze pas një përplàsjeje në kufi mes Indisë dhe Kinës.Pompeo says US looking at banning Chinese social media apps ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!