Sotir Kristollari, kunati i Zhaneta Josifit, gruas që u vetëflíjua bashkë me vajzën në banesë, rréfen në një intervistë ekskluzive për gazetaren Anila Hoxha se një sékt fetar i rékrutoi që kur ato jétonin në Përmet.

Ai tregon përpjékjét që familjarët bënë për ti nxjérrë nga shtépia nënën dhe dy vajzat, të cilat ishin mbýllur prej muajsh.

Sotir Kristollari, kunat i Zhaneta Josifit dhe i afërm i Anisës dhe Blerta Josifit, kjo e fundit e vetmja e mbíjetuar e familjes Josifi.Sekti fetar i mori në qafë…”/ “Anisa dil!” Mes lotësh, kunati i i ...

Kristollari së bashku me bashkëshorten, për një kohë të gjatë kanë tentuar ti nxjérrin nga vendi ku ishin izòluar, pa ditur se njëra prej tyre, Anisa, nuk jetonte më.

“Anisa kishte studiuar për ekonomi biznes, Blerta inxhiniere elektronike. Blerta punoi nja 5 vjet inxhiniere. Pas 5 vjetësh çupën e héqin. Reformë 200 veta. Anisa ç’merrte nga këto komunikimet me internet. U fut brenda në shtëpi!”, shprehet ai.

I pyetur se si quhet sékti në të cilën angazhohej Anisa, Zhenta dhe Blerta, ai përgjigjet:Aktualitet: Sakrifikoi veten dhe vajzën, Zhaneta Josifi kishte ...

“Ardhur nga Holanda më duket në Përmet, pastaj vazhduan lídhjet me këtë grup të Përmetit. Para një viti e ka marr një grua Anisën dhe i thoshte “Stop, Stop, mos lexo këto libra!”. Ato filluan të mbýllen. U mbýll e para Anisa, dalëngadalë dhe Blerta. “.

I përlòtur ai vijon të tregoj më tej se:

“Erdhi koha e pandémisë, nuk vinte në punë as e ëma. Ishte fundi i marsit. Të dyja më hapën derën, Blerta dhe Zhaneta. U ula në tavolinë. Anisa ka ardhur xhaxhi! Anisa dil! Jo s’u përgjigj Anisa, Anisa kish mbàruar. Nuk e pash ishte në dhomën tjetër”.

“I thash Zhanetës i kërkova vajzën. Dale dhe një javë, fundi i marsit, dale dhe fundi i prillit, i vajta prapë nga fundi i muajit. Zhaneta ishte ulur në të njëjtin divan me Blertën, se kishte hàll se mos e tràdhtonte Blerta. Se Blerta màtej sikur të thoshte diçka!”, përfundon i përlòtur kunati i Zhaneta Josifit.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!