Këngëtari i njohur Renis Gjoka komentoi aktin normativ të qeverisë për mbýlljen e lokaleve të natës me muzikë live, pas orës 20:00.

Në një lidhje skype për News24, Gjoka tha se po gjejnë mundësitë për të kënduar e për të mos mbýllur aktivitetin e tyre, një ndër zgjidhjet është edhe të kënduarit ‘live’ në drekë.

Ai bëri thírrje qeverisë që të shohë edhe një herë këtë àkt normativ dhe të ketë vëmendjen nga autobusët ku ka “sardele”, dhe jo lokalet.

“Ne sot jemi duke u bërë gati për të kënduar në orët e drekës jo si zakonisht, por kundër ligjit nuk dalim dot. Kërkojmë të shihet edhe një herë ligji, të sqàrohet mirë, nuk ka ende sot një përgjigje të saktë pse muzika është ndàluar pas orës 20:00” tha Gjoka, ndërsa kërkoi nga kryeministri të shohë edhe autobusët urbanë apo zyrat e shtetit.

“Të gjithë e shohim shumë mirë cfarë ndodh në autobusë, zyra shteti. Jemi artistë, jemi koshíentë që këtu ka një problem shumë të madh, vírusi është nëpërkëmbë, nuk jemi kùndër masave, kërkojmë që aktiviteti të vijojë brenda màrrjes së masave. Mesa di unë hiq 2-3 raste, të gjithë kanë qenë kùndrejt màsave nga qeveria. Nuk arri ta shpjegoj pse ky àkt normativ. Kur u mbýll Shqipëria nuk kishte pakénqësi kaq të madhe, sepse u mbýllën të gjithë, halli ishte si do rimbùrsohemi etj. Tani është një ràst seléktive .Renis Gjoka bëhet baba për herë të parë – Lajmi.net

Saradelet që përmend kryeministri janë në autobus dhe nuk janë fare në lokale. Inspéktorët ndàj janë të dalin në terren të shohin po merren apo jo màsat. Nuk mund të mbýllen të gjithë për 2-3 lokale që nuk zbàtojnë masat. Kjo është të luash me populízmin, t’i biesh shkurt muhabetit, dhe nuk duan t’ja dinë fare që këtu është një zinxhir i gjatë që prék mijëra njerëz.” -vijoi më tej këngëtari.

Nëse nuk do punonit, sa është hùmbja?

Unë jam kòshient, nuk jemi injòrant, e dimë mirë, jetojmë me situatën. Po nuk është ky rasti, sepse kur u bë mbýllja e madhe nuk doli ndonjë artist kùndër. Tani shtohen rastet, hapet transporti publik. Sa I përket të ardhurave, janë të pallogaritshme, kemi 4 muaj pushim. Pastaj nuk është vetëm hàlli í verës, ne nuk na lejohet të këndojmë në ambiente të hapura. Teorikisht jemi të mbýllur deri në majin tjetër.

Sa ju penàlizon në shifra kjo mbyllje?

Vàret nga cmimet e artistëve, me miliona lekë patjetër. Po nuk është ky pròblemi. Le të rrimë edhe pa mundësi financiare, do e përbàllojnë, por nuk ka séns, nuk funksionon kështu. Ca kuptimi ka mbyllja në orën 20:00. Nuk mendojmë t’i bëjmë bisht ligjit. Por po gjejmë hapësirë të punojmë dhe të respektojmë lígjín. Shumë lokale po përshtaten për të vijuar në drekë.TAG - Intervista | Renis Gjoka - YouTube

Mund të sjellë kjo mos lejim edhe në drekë?

Nëse e ka me artistët, nëse është lùftë qeveri-artist, është tjetër gjë. Flasim për dëshirën për të izòluar virùsin, në të kùndërt duhet të flas si artist që i péngohét e drejta e profesionit.

A jeni në një mendje për àktin normativ?

Nuk ka artist që nuk është dakord me këtë, nuk kam hàsur. Nuk besoj të dalë ndonjë artist e të thotë shumë mirë mos këndojmë ne. Nuk besoj ka person që e mbështet këtë àkt.

Sot ruani distàncën?

Ne do luajmë duke respektuar màsat. Nuk jemi ídíotë të kemi inféktíme e të bëhemi ne shkàk. Nga 1 qershori deri në ditën e àktit normativ kemi qenë brenda màsave. Një dele e zezë brénda tùfës nuk mund të penàlizojë të tjerët.A copy of it, Renis Gjoka reveals the girl's full face

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!