Qeveria ka marrë masa të àshpra për të lùftuar përhàpjen e COVID-19, dhe ka vendosur të ndàlojë hapjen e klubeve të natës, diskove dhe Lounge Bareve apo shërbimeve të ngjàshme si në ambiente të hapura ashtu edhe në ato të mbýllura.

Në rast shkélje të këtij vendimi bizneset do të dénohen me 30 milionë lekë të vjetër gjòbë dhe me pezùllim të aktivitetit deri në 1 vit.

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu u shpreh sot se prioriteti Nr.1 është mbrojtja e jetës së qytetarëve dhe se me vetëm këtë prioritet në mendje, do të merren të gjitha masat e nevojshme.Koronavirusi në Shqipëri, Manastirliu: Shërohen 4 mjekë dhe ...

Gjtihashtu do të ndàlohet muzika pas orës 20:00 në të gjithë mjediset e shërbimeve të çfarëdolloji.

Me vendimin e Qeverisë, nga sot hyn në fuqí Akti Normativ i cili:

– Ndàlon hàpjen e klubeve të natës, diskove, lounge bareve dhe çdo lloj shërbimi të kësaj natyre në mjedis të mbýllur apo të hapur, përveç restoranteve. Mosrespektimi i këtij detyrimi nga subjektet, dénohet me gjòbë 3 000 000 lekë dhe me pezùllim të aktivitetit për një periudhë një vjeçare.

– Ndalon muzikën pas orës 20.00 në të gjithë mjediset e shërbimeve të çfarëdolloji. Mosrespektimi i këtij detyrimi nga subjektet, dënòhet me gjòbë 1 000 000 lekë dhe në rast përsëritje, me pezùllim te aktivitetit për një periudhë gjashtë mujore.Manastirliu: Po vlerësohet vendimi për mbajtjen e detyrueshme të ...

Deklarata e plotë e Manastirliut:

Siç ju kemi informuar në mënyrë të përditshme, Shqipëria vazhdon të shënojë rritje të shifrave të të inféktuarve nga Covid-19. 123 pacíentë janë duke u trajtuar aktualisht në dy spítalet Covid, dhe 112 qytetarë e kanë hùmbur betejën me këtë sëmùndje, edhe pas përpjékjeve të jashtézakonshme të stafeve tona mjékésore.

Kjo situatë që po kalojmë kërkon zbatimin rígoroz të rregullave dhe protokolleve të sigurisë. Çdo neglízhencë apo mos respektim i masave, cénon shëndetin e të gjithëve. Vírusi nuk bën pérzgjédhje. Ai prék çdo moshë, dhe pérhapet me shpejtësi, atje ku njerëzit e lejojnë.

Ndërsa vihet re në javën e fundit, një rritje e ndërgjegjësimit të qytetarëve, e respektimit më të mirë të masave të distancimit social, si dhe përdorimit të màskave, pas miratimit të Aktit Normativ nga qeveria shqiptare, e njëjta gjë nuk mund të thuhet për klubet e natës, diskot apo mjedise të tjera si këto.Lake of the Ozarks pool party attendee tests positive for ...

Kemi konstatuar që në këtë periudhë, ato janë kthýer në vendgrumbullime të rinjsh, ku injòrohet dhe sfídohet totalisht zbatími i masave të domosdoshme, për paràndalímin e përhàpjes së Covid-19, duke i shndërruar në vatra poténciale inféksioni.

Të rinjtë dhe personat që frékuentojnë këto mjedise, në kushte të papranueshme për një kohë Pandemie, bëhen kështu në bàrtës të vírusit, në dëm të të afërmve dhe më të moshuarve.

Qeveria Shqiptare ka vendosur që nga sot, t’i thotë stop kësaj sfide që u bëhet rregullave të vendosura për të frénuar pandeminë, me qéllim uljen e numrit të inféksioneve, mbrojtur shëndetin e qytetarëve dhe jetën e më të dòbtëve mes nesh.

E kemi thënë dhe nuk do të lòdhemi së përsërituri: Prioriteti ynë Nr.1 është mbròjtja e jetës së qytetarëve. Me vetëm këtë priòritet në mendje, do të marrim të gjitha masat e nevojshme. Me vendimin e Qeverisë, nga sot hyn në fuqi Akti Normativ. Hartmann: No Escaping Lake of the Ozarks Party Covid | Hartmann ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!