Rreth gjashtë muaj më parë, koronavírusi i ri nuk kishte as një emër. Por nga janari e tutje, vírusi i rrezíkshëm “shpértheu” dhe brenda pak muajsh u përhàp në gjithë botën me shpejtësi alàrmànte, siç tregohet nga një ànimàcion i publikuar nga Daily Mail.

Rezultati; Sot planeti numëron pothuajse 13.5 milion raste, me ekspertët që vlerësojnë se numri i vërtetë është shumë më i lartë.

Sipas gazetës britanike, projektuesit e vizuàlizimit të të dhënave të Global Stats përdorën të dhëna nga raportet e Organizatës Botërore të Shëndetit për të krijuar një video të afatit kohor që tregon se si përhàpen rastet në vende të ndryshme të botës.

Gjithashtu tregon se si ndryshuan shkàllët e vdékjes ndërsa vírusi përhàpet dhe ndryshoi dinàmíka pàndemíke, por edhe “píketa” të rëndësishme në rrjédhën e pàndemisë, siç është rasti i parë i njohur dhe data që Covid-19 u shpàll pàndemi.

Global Stats tregon se sa i fòrtë dhe i fshéhtë është àrmiku me të cilin përbàllet njerëzimi.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!