Çdo person që do të kapet pa màskë në ambientet e mbýllura do të gjòbitet me 2 mijë lekë (20 mijë lekë të vjetër).

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu njoftoi sot se “detyrimi për përdorimin e màskave jo mjekësore/barrierave mbrojtëse për mbrojtjen ndaj transmetimit të COVID 19 do të jetë detyrim për çdo individ në të gjitha ambientet e mbýllura”.

Kështu, màska do të vendoset me detyrim nga SOT në:

-administratën publike dhe jo publike;

-transportin publik;

-zyra,

-shkallë pallati,

-ashensorë,

-në qendrat tregtare, dyqane, supermakatat, tregjet

-dhe njësitë e shërbimit.Koronavirusi në Shqipëri, vetëm 6 raste të reja në 24 orët e ...

Polícia e shtetit, polícia bashkiake, strukturat e inspéktoratéve shtetërore, do të monitorojnë dhe pénalízojnë me gjòbë shkélësit për çdo thýerje të rregullit.

“Detyra dhe qéllimi ynë kryesor është ruajtja e shëndetit. Në funksion të këtij qéllimi, kemi miratuar edhe këtë Akt Normativ dhe për të cilin kërkojmë mirëkuptimin tuaj. Përdorimi i màskës ka një efíkasítet të lartë në kufizimin e përhàpjes së vírusit, mbështetur kjo dhe në rekomandimet e Qendrës Europiane te Kontrollit të Sémundjéve, Orgànizàtës Botërore të Shëndetësisë dhe e vërtetuar nga eksperienca e shumë vendeve. ‘Sakrífíca’ që kërkohet prej jush nuk është mbýllja. Ajo çfarë kërkohet është vendosja e màskës, për të mbrojtur veten, për të mbrojtur të afërmit”, – tha Manastirliu.

Ministrja tha se po bëhet gati laboratori i dytë në QSUT për analizat për zbulimin e COVID-it.

“Falë punës që nuk është ndalur për as edhe një moment gjatë kësaj periudhe, sot ne kemi më shumë se 500 shtretër të gatshëm posaçërisht për pacíentët e prékur nga Covid19. Kemi rritur kapacítetet me respíratorë, monítorë dhe pajísje mjékësore të nevojshme në të gjithë sistemin spítalor. Kemi shtuar kapacítetet e testimit. Sot kemi në dispozicion 90 mijë teste dhe po hapim dhe një laborator të dytë në QSUT”, tha Manastirliu.Shqipëria shpall gjendjen e fatkeqësisë natyrore për shkak të ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!