Dje ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu paralajmëroi dénimin me gjòbë 700 mijë lekë deri në mbýllje të aktivitetit, për subjektet në zonat turistike që nuk zbatojnë protokollet e sigurisë, me qéllim paràndàlimin e përhàpjes së COVID-19.

Dhe teksa vëmendja i është drejtuar turizmit apo bizneseve, ndaj të cilave s’do të ketë tolerancë, le të mos harrojmë se vírusi vijon të jetë aktiv në bashki, gjykata apo administratë, për të cilët gjithashtu duhet të mbahet përgjegjësi.

Para se të mbushim me gjòba një prej sektorëve më të prékur nga pandémia, siç është turizmi, duhet të dimë a respektohen màsat dhe protokollet në këto institucione shtetërore?

Para se t’iu vihemi pas bizneseve që po e vuàjnë më së shumti krízën ekonomike në vend, a nuk duhet të kemi shembuj nga administrata, ku të respektohet protokolli, të mbahet përgjegjësi për shëndetin e punonjësve duke i njoftuar ata për çdo rast inféktimi.

Iconstyle.al raportoi për një të inféktuar në Ministrinë e Energjetikës pak ditë më parë dhe një mungesë përgjegjshmëri për të mos njoftuar punonjësit e tjerë të ministrisë, që hyjnë e dalin të gjithë nga një derë!

Në një komunikim me zëdhënësin e ministrisë, ky i fundit e konfirmoi rastin pozitiv i cili është izòluar, ndërsa tha se “nuk mbýllet ministria me një të inféktuar”!  

Por në fakt raste të tjera kanë treguar se, deri në daljen e rezultateve të personave që kanë pasur kontakt me të infektuarin, veprimtaria është pezulluar.

Sot u raportua se Gjykata e Posaçme kundër krímit e kòrrupsíonít është mbyllur pasi një gjýqtar karriere, që ka qenë në 3-4 javët e fundit në disa seanca gjyqësore, rezultoi pozitiv. Ajo do të vijojë të jetë e mbýllur deri në daljen e rezultateve të tamponëve të punonjësve.

Nga ana tjetër, Gjykata e Posaçme dhe SPAK janë në të njëjtën godinë, dhe SPAK ende vijon punën. A është normale kjo?Ministria e Shëndetësisë: Katër persona të infektuar me ...

Edhe një kopsht fëmijësh në Tiranë është mbýllur përkohësisht, pasi ka dalë pozitive me COVID një punonjëse, e cila prej 4 ditësh ka qenë me raport.

Gjithashtu këtë të premte u raportua se njësia vendore e Kujdesit Shëndetësor në Berat është kthýer në vatër e COVID-19, por drejtori i këtij institucioni réfuzon që ta mbyllë.

Pra çështja që ne ngrémë është, a duhet të aplikojmë gjòba për bizneset e pòzullím të aktivitetit të tyre, kur vetë zyrtarë administrate po shkélin màsat ànti COVID-19, duke mos pasur kujdes dhe duke rrezíkuar punonjësit e vet! A nuk është lígji i barabartë për të gjithë, apo jemi të ndàrë, ca të nënës e ca të njérkës!MBYLLET KOPSHTI NR. 9 NË VLORË - KUZHINIERJA, TË INFEKTUAR ME ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!