Jo vetëm Instituti i Shëndetit publik por me vendimin e djeshëm të komitetit të ekspertëve, edhe laboratorët privatë do të lejohet të kryejnë testin e tamponit por arsyeja e vetme do të jetë për udhëtim. Do të shërbejë si “leje kalimi” nëse rezultatet do të jenë negative.

“Duhet ta theksoj është për arsye udhëtimi por më e rëndësishme është që ata që duan ta bëjnë nuk duhet të kenë shénja sémundje, nuk duhet të jenë të sémurë . Ju lutem nëse keni shenja vazhdoni në të njëjtën mënyrë njoftoni 127 merret Instituti i Shëndetit Publik.

-pse u bë kjo zgjedhje? Pse nuk lejohet për të tjerët?

Se kërkesa mbulohet nga kapacitetet tona. Nuk është nevoja…

-sa do të kushtojë? A ka vendosur MSH një çmim tavan që laboratorët privat mos e tejkalojnë?

Nuk është detyra e Institutit të shëndetit publik të merret me këtëDenoncimi: Një person i stafit mjeksor me Covid-19, mjekëve të ...

Ndërsa laboratorët jopublikë që duan të aplikojnë për të ofruar këtë shërbim, pas regjistrimit në Drejtorinë e derregullimit , licensave dhe lejeve në Ministri të Shëndetësisë do të marrin përgjigjen brenda 7 ditëve kur kryhet vlerësimi për plotësimin e kritereve.

Janë të hapur të gjithë ata që janë të certifikuar. Kitet i kanë me certifikatë nga agjencia e barnave e të njohura nga OBSH… etj

Laboratori i njohur nga Ministria e Shëndetësisë duhet të përmbush më tej edhe disa detyrime .

Të raportojë për testet që kryejnë brenda 24 orëve ndërsa është e rëndësishme ata që rezultojnë pozitiv të bëjnë raportim të menjëhershëm që ta ndjékim ne deri në fund.Një futbollist shqiptar me Covid-19, vetëm 24 orë para nisjes së ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!