Ngjàrja tràgjike, që ka trònditur vendin tonë, ku Anisa dhe Blera Josifi u gjetën pàjétë, mbétet ende me détaje të pàzbàrdhura. Po kështu dýshime janë ngrítur edhe mbi séktin fetar në të cilin vajzat bénin pjesë, ndërkohë që sipas informacioneve të cítuara nga grupi hetímor, dýshohet se dy vajzat dhe nëna e tyre kanë qenë pjesë e një sékti të parégjistruar në Shqipëri.

Sipas të dhënave të deritanishme, është bërë e ditur se vajzat kishin frékùentuar për një periudhë “Dëshmitarët e Jehovait” dhe më pas “Kishën Ungjillore”. Por, nëse të parët kishin mòhuar faktin që ato të ishin pjesë e tyre, përfaqësuesit e Ungjillorëve, thanë se ato ishin shképùtur prej tyre që në vitin 2013. Gazetarja Klodiana Lala tha në emisionin “Opinion”, se dýshohet që vajzat ndíqnin një sékt të paregjistruar dhe me rítùale të panjohura.

“Ka dýshime të fòrta që nëna dhe dy vajzat po ndíqnin një sékt që është i paregjistruar në vendin tonë. Të dhënat që janë gjetur në atë banesë flasin për një sékt që mendohet se kryen rítùale, që nuk janë të njohura deri më tani në Shqipëri”, tha Lala.Nuk janë 'Dëshmitarët e Jehovait'!”/ Klodiana Lala jep një tjetër ...

Sipas saj, Zhaneta Josifi ka punuar si pàstrùese për të siguruar jetesën, edhe në shtëpinë e një ish-kryeministri, por nuk përmendi emra.

Zhaneta dhe Anisa Josifi u gjetën të pàjéta në shtëpinë e tyre në Kombinat me dy korrik. Në pallatin parafabrikat mbrapa ish-Mapos rruga “Hamdi Cenoimeri”, dy trupat e vdékur të dy grave kanë “bashkëjetuar” për ditë me radhë me banorët e lagjes.

Zhaneta Josifi, 56 vjeçe dhe Anisa Josifi 30 vjeçe, u gjetën të vdékura në banesë, ndërsa në gjéndje të réndë ishte edhe vajza tjetër e Zhanetës, Blerta Josifi 34-vjeçe, e vetmja e mbijétuar. Kjo e fundit bashkë me nënën e saj kishin mbajtur në banesë trupin e pàjetë të Anisës, të cilin e lyenin me vaj e uthur që të mòs bínte erë.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!