Kreu i Vëllazërisë Ungjillore të Shqipërisë Ylli Doçi, ka deklaruar se të gjitha fetë besojnë në ringjallje por jo në një kapítullim të jetës.

Në një réagim pas tràgjedisë së ndodhur në familjen Josifi , ku nënë e bijë u vetëflíjuan, Doçi u shpre se ngjàrja e réndë nuk duhet të pérzíhet me çështjet e besimit.

Sipas tij, injòranca lídhur me mësimet fetare apo me shkrimet fetare, ka pàsoja shumë të rénda.

“Ne si përfaqësues të komunitetit ungjillorë u informuam për familjen Josifi dhe për atë që ndodhi, ne ngushéllojmë familjarët për hùmbjen e të afërmve të tyre, për hùmbjen pa kuptim dhe véréjmë në media një fénomén të çuditshëm me daljen e deklarímeve absùrde duke ímplíkuar fenë apo segmente fetare të pakuptíme. Që në fillim u tha se ishin dëshmítare të Jehovajit dhe më pas u théksua vetëm ideja e ríngjalljes”, shkruan AbcNews.Protestantizmi, shpirti i kapitalizmit perëndimor" - Gazeta Mapo

“Të gjithë fetë besojnë në ringjallje por jo në një kapitullim të jetës. Shërbesat e Kishës Ungjillore i keni në televizion çdo ditë dhe e keni të thjeshtë të mësoni për të, por sjellja e tyre tregon dhe kërkon që të gjesh një lídhje, duke hélmuar pa të drejtë. Injòranca lídhur me mësimet fetare lídhur me shkrimet fetare dhe implíkojnë fenë ka pàsoja shumë të réndë, ajo që sugjeroj unë është që të vàjtòjmë jetët e hùmbùra dhe të kërkojmë shërim për të mbijetùar dhe më pas të shqýrtojmë faktorët négativë në këtë histori kùshdoqofshin ato”, është shprehur Kreu i Vëllazërisë Ungjillore të Shqipërisë Ylli Doçi.

Ndër të tjera ai u shpreh se nuk i njeh të gjithë anëtarët ungjillorë dhe për këtë do të ketë një tjetër reagim zyrtar nga sekretari. Fitorja e besimit ungjillor është jeta dhe përbàllimi i problemeve dhe jo vràsja, sipas Kishës Ungjillore.

“Ky është besim për jetën jo vdékjen. Vdékja e Jezusit është flíjími. Nëse ato vajza kanë qenë ungjillore se ato mund të vijë në takimet e kishës por s’do të thotë se kanë qenë besimtare, kjo që kanë bërë ato do të ishte déshtím për besimin tonë, nëse një ungjillor shkon kùndër besimit të vet si këto vajza që vdíqën nga uria, është problem se ne kemi syním sakrífícën për të jetuar, fitorja e besimit ungjillor është jeta dhe përbàllimi i pròblemeve. Bibla e dënòn vetëvràsjen, perëndia nuk na krijoi që të marrím jetën, në asnjë vend nuk thuhet se lejohet vràsja”, ka thënë ndër të tjera ai.Albanian Profile - Një fjalë nga Kryetari i VUSH, Pastor Dr. Ylli ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!