Guvernatori i rajonit të Toskanës, Enrico Rossi ka dhënë alarmin për shtimin e rasteve të reja me koronavírus, ku shumica e të infektuarve janë shtetas të huaj që hyjnë në Itali.

Rossi ka kërkuar nga qeveria qëndrore në Romë që të shoh mundësinë e përfshirjes së Shqipërisë në ‘listën e zezë’ të ndalimit të fluturimeve për shkak të shqiptarëve që po konfirmohen pozitiv me COVID.Covid-19, Enrico Rossi: "Il virus riguarda tutto il genere umano ...

Dje, më 19 korrik, në Toskana u konfirmuan 16 inféktimeve të reja, ku 13 janë persona të ardhur nga Tirana, një nga Ekuadori dhe dy janë italianë. Për shkàk të kësaj situate, guvernatori Rossi ka kërkuar ndërhyrjen e menjëhershme të autoriteteve, kryesisht të Ministrisë së Brendshme dhe asaj të Shëndetësisë për të gjùrmuar personat që hyjnë nga vendet jashtë zonës Shengen, raporton GazetaReforma.

“Nëse gjùrmimi dhe mbikëqyrja e tyre është e pamundur, atëherë mbetet vetëm një zgjidhje, ndàlimi i fluturimeve”, ka deklaruar Enrico Rossi.

Kjo masë kufízuese është tashmë në zbatim në Itali për fluturimet nga Kosova, Mali i Zi dhe Serbia.Fluturimet rinisin këtë muaj, mbajtja e maskave do të jetë e ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!