Gjermania e ka listuar Shqipërinë si një vend të rrezíkshëm për të udhëtuar për shkàk të situatës së krijuar nga koronavírusí. Përmes një njoftimi në rrjetin social Facebook, ambasada gjermane paralajmëron shtetasit e saj si edhe udhëtarët e tjerë se do të detýrohen të bëjnë një kàràntinë 14 ditore në rastet kur kthéhen nga Shqipëria.

Madje, Gjermania e konsideron Shqipërinë si një vend me mundësi të kufízuara për të kryer testime. Gjatë orëve të fundit është rénduar sërish bilanci i COVID-19.

Ministria e Shëndetësisë bëri me dije se kanë hùmbur jetën edhe 2 pacíentë të tjerë tek Inféktivi. Sakaq janë konfirmuar edhe një 90 raste të reja. Harta është zgjeruar në 10 qytete. Numri më i lartë i të inféktuarve është në Tiranë. Në spítalin Inféktiv po marrin mjékim 81 pacíentë, nga të cilët 5 janë të intùbuar dhe ndodhen në gjendje të réndë.COVID-19: How Germany Bucked the Trend - THE GLOBAL MANUFACTURING ...

Njoftimi i plotë

Paralajmërimi për udhëtime në Shqipëri vlen edhe më tej – pas kthímit në Gjermani vlejnë rregullat e karantínimit +++

Nëse këtë verë keni planifikuar një udhëtim nga Gjermania për në Shqipëri, ju lutemi që të merrni në konsideratë sa vijon: Ministria e Jashtme Federale vazhdon të paralajmërojë mbi të gjitha udhëtimet jo të domosdoshme (përfshírë arsye pushimi, pushime në vendlindje, vizita familjare etj.) për në Shqipëri. Kjo vlen deri më 31 gusht 2020. Shqipëria kategorizohet aktualisht nga institucionet kompetente shëndetësore gjermane si rajon me rrèzikshmëri për shkàk të situatës epídemíologjíke të Covid-19.

Nëse vendosni të udhëtoni jashtë vendit, përkùndër paràlàjmërimit për udhëtim, ju lutemi të keni parasysh që ambasadat dhe konsulatat gjermane jashtë vendit mund t’ju ndihmojnë vetëm në një masë të kufízuar gjatë kthímit për në Gjermani, në qoftë se gjatë qëndrimit jashtë vendit vendosen kufízime të reja të udhëtimit dhe/ose masa për kufizime të jetës publike. Ju lutemi të merrni në konsideratë që në Shqipëri nuk garantohet një kujdes shëndetësor sipas standardeve gjermane, ndër të tjera ekzístojnë mundësi të kufízuara të testimit për Covid-19. Germany: COVID-19 not contained yet, despite progress

Në rast kthími, karantine 14-ditore: Nëse jeni duke udhëtuar nga Shqipëria për në Gjermani – me rrugë ajrore apo tokësore me autobus ose automjete private – jeni të detyruar që menjëherë pas kthímit të lajmëroni insitucionin kompetent shëndetësor në vendin tuaj të banimit/qëndrimit në Gjermani dhe t’i nënshtroheni një vetë-ízolími/karantíne shtëpiake prej 14 ditësh. Detyrími për karantínë shtëpiake/vetë-ízolím vlen për të gjithë nënshtetasit (edhe për ata gjermanë) dhe pavarësisht qëllímít të udhëtimit.

Gjatë kohës së karantínímit në shtëpi ju keni të drejtë të dilni nga banesa vetëm në konsultim dhe me leje të instítucíonit vendor shëndetësor. Një shkélje e këtij détyrimi mund të ketë për pàsojë gjòba të larta. Nëse dhe eventualisht ku është e mundur të bëhet një test për Covid-19 pas hyrjes në Gjermani, i cili do të shkurtonte kohën e izòlimit, edhe për këtë mund të informoheni tek institucioni kompetent shëndetësor në vendin tuaj të banimit/qëndrimit. Në dijeninë e Ambasadës Gjermane, në Shqipëri aktualisht nuk ka laboratore, të cilët kryejnë në varësi të dëshirës teste për Covid-19.Coronavirus outbreaks: Will Germany become Europe′s next major hot ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!