9 persona kanë pérfundùar në prànga pasi kishin fituar 38 mijë euro duke vjédhur adresa Facebook0u dhe duke kërkuar para.

Për 9 personat e arréstuar është vendosur màsa sígurímit “Arrést në bùrg” në mùngesë, për véprën pénale “Màshtrim kompjuterik”.

Shtetasti e akùzuar janë kryesisht mosha të reja dhe mes tyre ka edhe 2 vajza:

Të arréstuarit janë: E. A., 29 vjeç, I. Q., 27 vjeç, A. M., 48 vjeç, A. T., 28 vjeçe, N. Sh., 21 vjeç, E. H., 33 vjeçe, A. Sh., 21 vjeç, A. A., 38 vjeç, të gjithë banues në Tiranë dhe për shtetasin E. P., 30 vjeç, banues në Tiranë, për véprat pénale “Màshtrim kompjuterik” dhe “Ndérhyrje në të dhénat kompjuterike”.Hacker Spends $1K to Win Over $110K in EOS Betting Game Using REX

Ndërkohë është shpàllur në kërkim shtetasi E. K., 21 vjeç, banues në Tiranë, për të cilin Gjýkata ka vendosur màsën e sígurímit “Arrést në bùrg” në mùngesë, për véprën pénale “Màshtrim kompjuterik”.

Si e kryenin vjédhjen e adresave:

Gjithçka ka ndodhur për një periudhë 1-vjeçare, kur gjatë kësaj kohë ata kanë ndérhyrë në llogari të ndryshme të rrjetit social Facebook duke ndryshuar të dhënat e tyre dhe më pas i kanë përdorur për të komunikuar me míq të këtyre llogarive. Me anë të màshtrímit kanë kërkuar shuma të ndryshme monetare dhe si rezultat kanë përfítuar shumën 38 000 euro.

Njoftimi i polícisë:

Fínalízohet opéracíoni polícor “TRANSFERTA”.

Vihen në prànga 9 shtetas dhe shpàllet në kërkim një tjetër, për veprimtari të kùndërlígjshme në fushën e màshtrimit kompjuterik.What about when the policeman becomes a hacker? | InternetLab

Gjatë opéracíonit janë sékuéstruar prova që faktojnë autorësinë e personave të përfshírë në këtë aktivitet të kundërlígjshëm.

Shtetasit e arréstuar kanë përfituar rreth 38000 euro nga màshtrimet nëpërmjet adresave në rrjetin social Facebook.

Në vijim të punës për paràndàlimin, evidentimin dhe gòditjen e veprimtarisë krímínale në fushën e krímeve kompjuterike, nga Sektori për Hetímin e Krímit Kompjuterik në Drejtorinë e Përgjithshme të Polícísë së Shtetit dhe Séksioni i Krímit Kompjuterik në Drejtorinë Vendore të Polícisë Tiranë, nën drejtimin e Pròkuròrisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, pas gati një viti hetímesh proaktíve, në bashkëpunim me Séktorin e Fòrcës së Pòsaçme Opéracíonale të Drejtorisë Vendore të Polícísë Tiranë është organizuar dhe fínalízuar opéracíonin polícor i koduar “TRANSFERTA”.

Në kuadër të opéracíonit u kapën 9 shtetas, për të cilët u bë ekzékutimi i véndimit të Gjýkatës, e cila ka vendosur masën e sígurimit “Arrést në bùrg” në mùngesë, për véprën pénale “Mashtrim kompjuterik” për shtetasit: E. A., 29 vjeç, I. Q., 27 vjeç, A. M., 48 vjeç, A. T., 28 vjeçe, N. Sh., 21 vjeç, E. H., 33 vjeçe, A. Sh., 21 vjeç, A. A., 38 vjeç, të gjithë banues në Tiranë dhe për shtetasin E. P., 30 vjeç, banues në Tiranë, për véprat pénale “Màshtrim kompjuterik” dhe “Ndérhyrje në të dhénat kompjuterike”.

Gjithashtu është shpàllur në kérkim shtetasi E. K., 21 vjeç, banues në Tiranë, për të cilin Gjýkata ka vendosur màsën e sígurimit “Arrést në bùrg” në mùngesë, për véprën pénale “Màshtrim kompjuterik”.Hakerat depërtojnë në komunikimet diplomatike të BE-së. Ja disa ...

Këta shtetas, në bashkëpunim me njëri – tjetrin, për një periudhë 1-vjeçare, kanë ndërhyrë në llogari të ndryshme të rrjetit social Facebook duke ndryshuar të dhënat e tyre dhe më pas i kanë përdorur për të komunikuar me miq të këtyre llogarive. Me anë të màshtrimit kanë kërkuar shuma të ndryshme monetare dhe si rezultat kanë përfituar shumën 38000 euro.

Gjatë opéracíonit u sekuestruan 10 aparate celularë, 10 numra SIM Card, 3 pajisje elektronike, mandate pagése (térhéqjéj e) që faktojnë aktivitetin krímínal të këtyre personave etj.

Ndërkohë vijon puna për dokumentimin dhe mbledhjen e provave të tjera, si dhe për evidentimin dhe arréstímin e personave të tjerë të përfshírë në këtë aktivitet të kùndërlígjshëm.

Materialet i kaluan Pròkuròrisë së Rrethit Gjýqësor Tiranë, për veprime të mëtejshme.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!