Kantautori i njohur shqiptar Elton Deda, i ka bërë një thirrje publike kryeministrit Edi Rama, pas aktít të ri normativ të qeverisë për mbýlljen e klubeve të natës, diskove dhe bareve Lounge.

Në një postim në Facebook, ku nuk përmend emra konkretë, ai i drejtohet kreut të qeverisë për t’i thënë të shfuqízojë aktín dhe të bëjë një të ri me shtréngimin e masave kundër koronavírusit.

Ky mesazh “miqësor” vjen në një kohë që artistët shqiptarë kanë 5 muaj që nuk performojnë dhe madje nuk kanë përfituar as nga paga e lùftës.Me mbretin”, Elton Deda prezanton për herë të parë të birin (FOTO)

“Reflekto or mik sa nuk është vone. Mos jua mbyll shqiptareve te dérrmuar atë dritaren e zbehte qe u jep pak kenaqesi. Ka plot forma qe mos ti rrénosh muzikantet e bashke me ta gjithë zinxhirin e biznesit. Shfuqízo atë aktín e çuditshëm dhe bej një te ri ku shtréngon masat. Ti do thuash “jemi keq si komb e s’marrim vesh”…por ta garantoj qe kështu nuk do marrim vesh jo për ínat, por sepse po shkojmë drejt një grope te madhe. Sa me shpejt madje. Miqësisht, një pjese e àrmàtës te denígruar prej 5 muajsh”.

Ndërkohë, shumë artistë dhe pronarë të klubeve të natës, kanë dy ditë që protéstojnë para Kryeministrisë pas vendimit që hyri në fuqí nga dje.

Sot, Polícia e Tiranës njoftoi procédimin e 12 personave pas protestës së djeshme të artistëve para Kryeministrisë. Këta persona akùzohen për “Organizim dhe pjesëmarrje në tubime të palígjshme” dhe “Péngími i qarkullimit të mjeteve të transportit”.

https://www.facebook.com/tondeda/posts/10223779394501590

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!