Është rritur numri i të shtrùarve në spítale, kështu njoftoi ministria e Shëndetësisë, ndërsa konfirmohen 82 raste të reja në 24 orët e fundit.

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 401 testime për të dyshùar të prékur me COVID19, nga të cilat janë konfirmuar 82 raste pozitive.

Shpërndarja gjeografike e rasteve është si vijon: 30 raste në Tiranë, 11 në Shkodër, 6 në Kukës, 5 në Elbasan, nga 4 raste në Bulqizë, Krujë, Berat, Malësi e Madhe, nga 3 raste Kavajë, Përmet, 2 në Korçë, nga 1 rast në Pukë, Mirditë, Kamëz, Gjirokastër, Tepelenë, Dibër.

Në 24 orët e fundit janë shéruar 41 qytetarë, duke e çùar në 1832 numrin e të shéruarve që nga fillimi i epídemísë.

Në vendin tonë aktualisht janë 1273 persona aktivë me COVID19, kryesisht në Tiranë, Shkodër, Krujë, Durrës.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i rekomandon çdo qytetari të tregojë kùjdes për respektimin e rregullave. Pozitive me COVID-19 Drejtoresha e Përgjithshme e Shërbimeve të ...

Mirela Cami, Drejtore e Opératorit të Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësor dha detajet:

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju informon rreth situatës së COVID 19 në Shqipëri, në 24 orët e fundit. Kanë vijuar téstimet për të dýshuar të prékur me Covid19 dhe vazhdon puna inténsive e épidémiologéve në térren për gjùrmímín aktiv të rastéve. Situata në spítalin inféktiv paraqítet seríoze. Është rritur numri i të shtrùarve dhe réndohet situata shëndetësore e pacíentëve në térapi inténsive.

Aktualisht janë të shtrùar 84 pacíentë në spítal, 11 pacíentë janë në térapi inténsive në gjéndje sérioze dhe 6 prej tyre janë të intùbuar, në gjéndje të rénde.

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 401 téstime për të dýshuar të prékur me COVID19, nga të cilat janë konfirmuar 82 raste pozitive.

Shpërndarja gjeografike e rasteve është si vijon: 30 raste në Tiranë, 11 në Shkodër, 6 në Kukës, 5 në Elbasan, nga 4 raste në Bulqizë, Krujë, Berat, Malësi e Madhe, nga 3 raste Kavajë, Përmet, 2 në Korçë, nga 1 rast në Pukë, Mirditë, Kamëz, Gjirokastër, Tepelenë, Dibër.

Në 24 orët e fundit janë shéruar 41 qytetarë, duke e çuar në 1832 numrin e të shëruarve që nga fillimi i epidemisë.

Në vendin tonë aktualisht janë 1273 persona aktivë me COVID19, kryesisht në Tiranë, Shkodër, Krujë, Durrës.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i bën thírrje edhe njëherë bizneseve, institucioneve, të zbatojnë me korréktësi protokollet e sigurisë në punë, të miratuara nga autoritetet shëndetësore.

Kur është e mundur të lejojnë punonjësit të punojnë nga shtëpia për të minimizuar kontaktin mes tyre dhe përhàpjen e inféksionit.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale apelon për qytetarët që të jenë të kujdesshëm në zbatimin e masave të vendosura.Infektivi në QSUT kthehet në karantinë - Top Channel

Ruani distancën fizike, lani shpesh duart, përdorni màska ose bàrriera mbrojtëse në ambiente publike apo kudo ku nuk është e mundur të ruhet distanca, dezinféktoni objektet dhe ajrosni ambientet ku qëndroni.

Vírusi është ende mes nesh, dhe ne mund ta mpòshtim atë vetëm nëse ndryshojmë sjelljen tonë të përditshme duke respektuar rregullat e vendosura. Suksesi do të varet nga sjellja individuale e çdo qytetari.

Në rast se dyshòni se jeni i prékur nga Covid19 apo keni patur kontakte me persona të prekur, izòlòhuni. Në rast se keni shenja të sémundjés, telefononi në numrin e Urgjéncës Kombëtare, 127.

Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për këshillim psikologjik apo çdo informacion për Covid19.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!