Shërbimi i transportit urban do të ndërprítet sërish ditën e hënë, pa kaluar një javë që nga nisja aktivitetit të tij.

Dosja.al ka mësuar se nga e hëna, asnjë autobus nuk do të lëvizë më nëpër Tiranë dhe ky vendim pritet që të komunikohet edhe në një deklaratë publike nga Unioni i Transportit Publik.

Shkàk për këtë rimbýllje, mësohet se është bërë hùmbja që kompanitë e transportit kanë pësuar këto ditë që kanë qenë në punë.Për shkàk të masave të màrra nga pàndemia e koronavírusit, autobusët kanë lëvizur me vetëm 30% të kapacítetit të tyre, duke mos sjellë asnjë të ardhur për kompanitë në fjalë.Covid-19 “shkund” transportin ndërqytetas dhe xhepat e qytetarëve ...

Ndër të tjera, opératorét shprehen se çdo ditë kanë hùmbùr rreth 3 milionë lekë të vjetra naftë, dhe këto para nuk kompénsohen nga udhétarët pasi autobusët lëvizin pothuajse bòsh. Kështu, ky aktivitet do të ndërprítet sërish.

Transporti publik në Tiranë iu rikthyer punës, katër muaj pas mbýlljes për shkàk të pàndemisë. Të hënën, më 6 korrik, qytetarët e parë hipën në urbanë, sipas rregullave të vendosura, me màskë dhe në distancën e sigurisë. Sipas njoftimit zyrtar që u dha, shoqata bëri me dije se sot kishin arritur një marrëveshje me kreun e Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, për rinisjen e punës.

Transporti urban në Tiranë, ka qëndruar i mbýllur që prej fillimit të muajit Mars me urdhër të Ministrisë së Shëndetësisë, në kuadër të màsave kùndër përhàpjes së COVID-19. Pasi ministria anùloi këtë urdhër në fund të muajit maj, shoqatat e transportit kanë dorézuar disa kërkesa dhe deklaruar se nuk mund të rinisnin shërbimin e tyre, pasi kërkonin disa masa lehtësuese nga qeveria dhe subvéncione. /gazetareforma

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!