Italia ka véndòsur në lístë të zézë 13 shtete mes të cilave dy vende ballkanike, të cilave iu ndàlohet në udhëtojnë drejt saj!

Ministri italian i Shëndetësisë, Roberto Speranza nënshkroi një ùrdhéresë e cila parashikon ndàlímin e hýrjes dhe trànzítit në Itali për njerëzit që në 14 ditët e mëparshme kanë qéndruar ose kanë kaluar nëpër disa vende me situatë pàndémike të rénduar.

Në lístë janë dy vende ballkanike, Bosnje Hercegovina dhe Maqedonia e Veriut, por jo Shqipëria.

Bashkimi Evropian hapi kufijtë për vendet jashtë BE më 1 korrik, por u pérjàshtua Shqipëria. Në këtë lístë, nga vendet e Ballkanit është Mali i Zi dhe Serbia.

Megjithat lísta do të ríshíkohet pas dy javësh, më 15 korrik në vàrësi të sítùatës me koronavírùsin.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!